Home / Actueel / Fietsers zijn te gast in terrassengebied Moleneind

Fietsers zijn te gast in terrassengebied Moleneind

Sinds afgelopen dinsdag sieren een rode loper, bloembakken en een speciaal verkeersbord het Moleneind. Deze maken duidelijk dat de weg gedeeld wordt onder terrasbezoekers en fietsers. Er zijn overstekende obers te verwachten en met deze maatregelen is het terras een stuk prettiger om te bezoeken. De maatregelen zijn bedoeld om het gevoel van veiligheid te verbeteren.

Er komen in totaal zes bloembakken te staan aan beide uiteinden van het terrassengebied. Door de bloembakken krijgen fietsers het idee dat ze door een poort fietsen en in een andere ‘wereld’ komen. De bloembakken zijn voorzien van wielen. Ondernemers rijden de bakken naar buiten op het moment dat hun terras geopend is. Zo weten fietsers wanneer ze wel of niet extra goed moeten opletten.

Deze maatregelen zijn aanbevelingen uit het onderzoek van studenten Traffic Psychology van de NHL in Leeuwarden. Zij deden de afgelopen maanden onderzoek naar het gevoel van veiligheid onder fietsers, terrasbezoekers en ondernemers aan het Moleneind.

 

Plaats zelf een reactie

Om een reactie te plaatsen dient u ingelogd te zijn.

Inloggen Registreren