Home / Actueel / FUNDAG voor jonge mantelzorgers in Smallingerland

FUNDAG voor jonge mantelzorgers in Smallingerland

Het tiener- en jongerenwerk van de Maatschappelijke Onderneming Smallingerland (M.O.S.) wil tieners en jongeren die zorgen voor een familielid met een (psychische) ziekte, handicap of verslaving in het zonnetje zetten.

Op zaterdag 6 juli a.s. organiseren zij daarom in samenwerking met Sup Centre Fryslân en Carins een gratis FUNDAG voor jonge mantelzorgers uit Smallingerland. De jongeren gaan bij de Leyen in Rottevalle tussen 13.00 en 17.00 uur, een uur suppen en varen naar een eilandje voor een lekkere picknick.

Jonge mantelzorgers
Naar schatting groeit zo’n zes procent van de tieners en jongeren op met zorgen voor of over een familielid met een (psychische) ziekte, handicap of verslaving. Deze jonge mantelzorgers hebben niet altijd extra taken in het huishouden of in de(medische)zorg. De zorgdruk is vooral mentaal, zoals veel verantwoordelijkheid voelen binnen het gezin of zorgen hebben over de toekomst. Eigen behoeften op de achtergrond zetten, omdat de behoefte van iemand anders misschien op dat moment even belangrijker is. Het is daarom extra belangrijk dat jonge mantelzorgers goed voor zichzelf zorgen en bijvoorbeeld tijdens een activiteit kunnen sparren met jongeren die hetzelfde meemaken.

Meer informatie
Opgeven kan tot uiterlijk maandag 1 juli 2019. Kijk op cjgsmallingerland.nl voor meer informatie of neem contact op met jongerenopbouwwerker Marit Schippers via tel. 06-43619083 of m.schippers@mosweb.nl.

 

Plaats zelf een reactie

Om een reactie te plaatsen dient u ingelogd te zijn.

Inloggen Registreren