Home / Actueel / Inbrekers gaan niet met vakantie!

Inbrekers gaan niet met vakantie!

De zomerperiode is een fijne tijd waarin veel mensen op vakantie zijn of dagje uit. Maar ook de tijd waarin veel inbrekers toeslaan, omdat ze weten dat bewoners van huis zijn of omdat ze een raam open zien staan. Om het aantal woninginbraken deze zomer nog verder te verlagen vraagt de gemeente Smallingerland al haar inwoners mee te doen met de zomercampagne tegen inbraken.

Om een inbraak te voorkomen kun je deze tips opvolgen:

Op vakantie? Licht de buren in
Vertel je vertrouwde buren over je vakantieplannen. Zij kunnen op je woning letten en helpen deze een bewoonde indruk te geven. Door de post weg te halen, de plantjes water te geven, de auto af en toe eens op de oprit te zetten en een lampje aan te doen.

Dagje weg? Deur op slot!
Ramen en deuren staan vaker open met het mooie weer. Een insluiper kan dan zonder in te breken uw woning binnenkomen en er binnen enkele minuten met je spullen vandoor zijn. Doe je deuren en ramen op slot; ook al ga je maar heel even naar de buren, boodschappen doen of even naar boven om bijvoorbeeld de was op te hangen. Leg geen kostbare spullen in het zicht.

Bel 112 bij verdachte situaties
Vertel je buren dat ze bij een verdachte situatie (bijvoorbeeld geluiden vanuit uw woning terwijl u er niet bent) direct de politie via telefoonnummer 112, het nummer voor spoed, moeten bellen. Snel alarm slaan, betekent een grotere kans om de inbrekers te pakken.

Whatsapp in de buurt
 Je weet zelf wat normaal is in je wijk of buurt. Je weet wanneer er bekende of onbekende mensen langslopen. Of welke plekken logisch zijn om stil te staan met een auto. Afwijkend gedrag kan betekenen dat er een inbreker op onderzoek uit is. Via een WhatsApp-groep kun je dit soort verdachte situaties delen met je buren verderop. Er zijn al tientallen WhatsApp-groepen in de gemeente. Voor meer informatie kun je contact opnemen en vragen naar de informatieflyer en deelnamesticker.

Plaats zelf een reactie

Om een reactie te plaatsen dient u ingelogd te zijn.

Inloggen Registreren