Home / Actueel / Cultuur / Nieuwe plek voor het laatste beeld van Anne en Roelie Woudwijk

Nieuwe plek voor het laatste beeld van Anne en Roelie Woudwijk

Op donderdag 4 april is het beeld van Anne Woudwijk en zijn dochter Roelie Woudwijk herplaatst. Het beeld heeft een nieuwe bestemming gekregen aan het Moleneind, naast het gebouw van Accolade. Wethouder Sijperda heeft het beeld namens de gemeente officieel in ontvangst genomen.

In verband met de verhuizing van het regiokantoor van CNV Vakmensen binnen Drachten heeft Piet Fortuin, voorzitter van CNV Vakmensen, het beeld in 2016 geschonken aan de gemeente. Het beeld is destijds in opdracht van het CNV gemaakt bij de opening van het CNV-kantoor aan de Zonnedauw te Drachten.

Betekenis
Het beeldhouwwerk verbeeldt vogels die een nest bouwen, eieren leggen en waar vervolgens de jongen uitvliegen. Volgens Woudwijk is dit hint aan ons bestaan als mens en is dit het mooist wanneer dit proces in vrede verloopt. Alleen is dit niet altijd het geval, vandaar het zwaard als symbool.

Laatste beeld
Dit is het laatste beeld dat Woudwijk heeft gemaakt. Hij heeft er 4 jaar aan gewerkt. Uiteindelijk heeft zijn dochter het beeld afgemaakt, omdat Woudwijk dit door gezondheidsklachten niet meer kon voltooien.

 

Plaats zelf een reactie

Om een reactie te plaatsen dient u ingelogd te zijn.

Inloggen Registreren