Home / Actueel / Ontspannen middag voor Smallingerlandse mantelzorgers

Ontspannen middag voor Smallingerlandse mantelzorgers

Vrijdag 8 november organiseerde de gemeente samen met vele instellingen en vrijwilligersorganisaties in Smallingerland weer de Dag van de Mantelzorg. Op deze dag worden de mantelzorgers in Smallingerland in het zonnetje gezet. Het was vooral een leuke en ontspannen middag voor de mensen die een belangrijke taak hebben: voor een naaste zorgen.

Wethouder Piet de Ruiter opende het programma en sprak zijn waardering uit aan alle 170 mantelzorgers die zich hadden opgegeven. Willeke Philips vertelde het indrukwekkende verhaal over haar zoon Tom. Hij was bijna 4 toen bij hem een progressieve stofwisselingsziekte werd vastgesteld.

Tom-team
De jaren die volgden stonden in het teken van de 24 uurs-zorg die hij nodig bleek te hebben. Samen met het “Tom-team”, een groep zorgverleners, ervoer ze dat zorg delen geen zwaktebod maar een slimme keuze is. Niet alleen om je leven beter in balans te houden, maar ook om in tijden van (mantel)zorg meer leefplezier te ervaren.

10 verschillende workshops
Bezoekers konden meedoen aan 10 verschillende workshops variërend van schilderen, bloemstuk en tapas maken tot eHealth, zingen en in gesprek gaan met de wethouder. Tussendoor werd er een heerlijke hight tea geserveerd. Ook was er een informatiemarkt met organisaties die mantelzorgers kunnen ondersteunen.

Een spiegel over het thema Mantelzorg
De dag werd afgesloten met de voorstelling van Seniorentheater De Rimpel. Deze groep oudere dames houdt het publiek een spiegel voor over het thema ‘Mantelzorg’. Want hoe pijnlijk sommige situaties ook zijn, door een theaterbril valt er gelukkig genoeg te lachen. En dan wordt ook duidelijk hoe ingewikkeld vaak de band is tussen de zorgvrager en mantelzorger. Mantelzorgers vinden hun zorgtaak vanzelfsprekend, omdat het vaak voor bekenden is. Maar dat is het niet!

Plaats zelf een reactie

Om een reactie te plaatsen dient u ingelogd te zijn.

Inloggen Registreren