Home / Actueel / Cultuur / Poppodium Iduna gooit festivals over een nieuwe boeg

Poppodium Iduna gooit festivals over een nieuwe boeg

Al een aantal jaren organiseert Poppodium Iduna als enige Friese poppodium drie gratis toegankelijke buitenfestivals per jaar in haar achtertuin, het Thalenpark te Drachten. Dat zijn het rock/blues festival Jûn fan Peije, dancefestival Dencity en later in de zomer Popcity. Vanaf dit jaar krijgen de festivals een ander gezicht, een iets andere planning én een nieuwe naam! Onder de festivalnaam ‘In De Tuin’ organiseert Poppodium Iduna drie festivals met ieder een geheel eigen karakter op vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 juni.

Vrijdag 7 juni vindt Rock in de Tuin plaats, op de vooravond van Peije Dei met aandacht voor rock, blues en verwante stijlen. Zaterdag 8 juni is het tijd voor het dance- en urban festival Dance in de Tuin. Zondag 9 juni vindt op hetzelfde veld popfestival Pop in de Tuin plaats, waar naast bekende popnamen meer aandacht geschonken zal worden aan regionaal talent in de vorm van een tweede podium. Pop in de Tuin is onderdeel van de Drachtster Culturele Zondagen.

De eerste bevestigde namen voor het festivalweekend zijn rocksensatie Dewolff op vrijdag 7 juni tijdens Rock in de Tuin, rapper Donnie op zaterdag 8 juni tijdens Dance in de Tuin en zondag 9 juni staat indiepopband Rondé in de Tuin! De volledige line-up wordt de komende weken bekend gemaakt via festivalindetuin.nl.

  • Locatie: Thalenpark in Drachten
  • Data: vrijdag 7 juni t/m zondag 9 juni 2019
  • Gratis toegang

 

Plaats zelf een reactie

Om een reactie te plaatsen dient u ingelogd te zijn.

Inloggen Registreren