Home / Actueel / Cultuur / Schoorstra wint Rink van der Veldepriis

Schoorstra wint Rink van der Veldepriis

Willem Schoorstra krijgt prijs voor zijn boek De nacht fan Mare

Willem Schoorstra is de winnaar van de Rink van der Veldepriis 2018. Dat heeft de jury bekendgemaakt. Schoorstra wint de prijs voor zijn boek De nacht fan Mare. Hij krijgt zijn prijs, een beeld van Anne Woudwijk en een geldbedrag van € 2000 op 15 juni aanstaande. De roman De nacht fan Mare gaat over Thomas en Mare die een relatie krijgen nadat ze elkaar hebben ontmoet bij een concert van Herman Brood. In hun relatie is verslaving een terugkerend thema.

Willem Schoorstra won voor zijn werk al eerder literaire prijzen; zo ontving hij al eens de Rely Jorritsmapriis en de Fedde Schurerpriis. Op 15 juni komt daar de literaire prijs bij die in het leven geroepen is als eerbetoon aan Rink van der Velde. Naast Schoorstra waren ook Nyk de Vries en Geart Tigchelaar genomineerd. Tigchelaar met zijn boek Bêste jonge en De Vries met Renger.

Het bekendmaken van de winnaar van de Rink van der Veldepriis voorafgaand aan de prijsuitreiking is nieuw en onderdeel van de gewijzigde opzet. Dit jaar is de uitreiking in combinatie met de start van het schrijversseizoen bij de Skriuwersarke in De Veenhoop. De gemeente Smallingerland organiseert het evenement samen met Stifting FLMD, It Fryske Gea en Tresoar. Bij de prijsuitreiking wordt ook het juryrapport bekendgemaakt.

Plaats zelf een reactie

Om een reactie te plaatsen dient u ingelogd te zijn.

Inloggen Registreren