Home / Actueel / Smallingerland kandidaat voor European City of Sport 2020

Smallingerland kandidaat voor European City of Sport 2020

Het college heeft de ambitie om de gemeente te kandideren voor European City of Sport 2020. Vandaag bracht de auditcommissie van ACES Europe een werkbezoek aan Smallingerland. In november maakt ACES bekend of Smallingerland de titel mag dragen.

De erkenning, European City of Sport, gaat uit van de verbindende waarde van sport in het algemeen, de bijdrage die sport levert aan de kwaliteit van leven, aan het psychisch en fysiek welbevinden, en aan de sociale inclusie in het bijzonder. “Wij onderschrijven deze waarden. Verder kent Smallingerland een kwalitatief goede accommodatiebasis en een gedegen sport&beweegbeleid. Een prachtige kans om Smallingerland op de kaart te zetten”, aldus burgemeester Jan Rijpstra.

Als Smallingerland de titel mag gaan dragen betekent dit dat in 2020 extra aandacht wordt gegeven aan sport, bewegen, gezondheid en inclusie. Dit gaan wij graag doen met de Smallingerlandse sportverenigingen, het Sportbedrijf Drachten en andere partners die sport en bewegen een warm hart toedragen.

Plaats zelf een reactie

Om een reactie te plaatsen dient u ingelogd te zijn.

Inloggen Registreren