Home / Actueel / Startbijeenkomst Lokaal Sportakkoord op 29 januari

Startbijeenkomst Lokaal Sportakkoord op 29 januari

Gemeente Smallingerland en diverse sportorganisaties hebben de handen ineengeslagen om te komen tot een lokale variant van het Nationaal Sportakkoord ‘Sport Verenigt Nederland’. Op woensdagavond 29 januari is de startbijeenkomst in het gemeentehuis. Tijdens deze avond vertelt Jacqueline Rosier, Clubheld van Nederland 2019, over haar vrijwilligerswerk bij Drachtster Boys. Verenigingen en organisaties die zich betrokken voelen bij sport in Smallingerland zijn van harte welkom.

Met de ontwikkeling van een lokaal sport- en beweegakkoord wil Smallingerland ten eerste de lokale sport versterken. Daarnaast wil Smallingerland sterkere verbindingen tussen sport en andere maatschappelijke domeinen maken, zoals het onderwijsdomein en het sociale domein. Het akkoord bouwt voort op de 6 ambities uit het nationale akkoord en richt zich daarbij onder andere op duurzame sportinfrastructuur, een positieve sportcultuur, vitale sport- en beweegaanbieder, van jongs af aan vaardig in beweging, topsport die inspireert en inclusief sporten en bewegen.

Het uiteindelijk doel van de ontwikkeling van het lokaal akkoord is om tot een actieplan te komen waar met alle betrokken partijen uitvoering aan gegeven wordt. Sportformateur Richard Steensma (Buro Sportief) gaat het volledige proces met en voor alle betrokken partijen begeleiden. Tijdens deze startbijeenkomst vertelt Jacqueline Rosier, onlangs gekozen tot Clubheld van Nederland 2019, over haar passie als vrijwilliger bij voetbalvereniging Drachtster Boys.

Smallingerland European City of Sports 2020
Donderdag 16 januari organiseerde Sportbedrijf Drachten de officiële opening van Smallingerland European City of Sports 2020. Het komende jaar staat in het teken van succesvolle sportevenementen, veel sport & bewegen en mooie samenwerkingen. De aanzet tot een lokale variant van het Nationaal Sportakkoord past hier bij.

Meer informatie
De avond start om 18.00 uur en eindigt om 20.30 uur. Inloop vanaf 17.30 uur met soep en broodje. Verenigingen en organisaties die mee willen praten en ideeën hebben voor de hoofdthema’s van het Lokaal Sport- en Beweegakkoord kunnen zich opgeven via sport@smallingerland.nl. Bij vragen kan contact opgenomen worden met sportformateur Richard Steensma via info@burosportief.nl

Plaats zelf een reactie

Om een reactie te plaatsen dient u ingelogd te zijn.

Inloggen Registreren