Home / Actueel / Cultuur / Tentoonstelling Bestemming Drachten opent op 29 juni!

Tentoonstelling Bestemming Drachten opent op 29 juni!

Op 29 juni, tijdens Simmerdeis, opent de tentoonstelling Bestemming Drachten 2018 in het oudste industriële gebouw van Drachten, De Sluisfabriek. Kunstenaars presenteren hier drie maanden lang hun visie op de toekomst van Drachten. Komt u ook kijken?

Bestemming Drachten is een project van de gemeente om stadsmarkeringen bij de toegangswegen naar Drachten te plaatsen. Voor Noord-, Oost- en Zuid-Drachten zijn de ontwerpen al klaar. Voor West gaat het net even wat anders. Het water is de toegangsweg vanuit het westen, het waterfront genaamd. Dit gebied is volop in ontwikkeling en vormt een belangrijke schakel tussen Drachten en het Friese Merengebied. De ideeën van kunstenaars Melle Smets, Yasser Ballemans, Henk Hofstra en William Speakman zijn te zien op de tentoonstelling. Bij de vormgeving van dit gebied wil de gemeente Smallingerland alle Drachtsters betrekken. Als u ideeën heeft voor het waterfront, denk en doe vooral mee met de workshops van deze kunstenaars. Voor meer informatie zie www.bestemmingdrachten.nl.

Van harte welkom op de opening
De tentoonstelling wordt op vrijdag 29 juni om 17.30 uur geopend door onze nieuwe wethouder Kunst en cultuur, Marjan Sijperda. U bent van harte welkom om bij deze opening te zijn. U hoort meer over het project Bestemming Drachten, de kunstenaars lichten hun ideeën toe en ook kunt u Yasser Ballemans ‘voeden’ met uw verhaal over Drachten en het water. Daarna is er tijd om op uw gemak de visies van de kunstenaars bekijken. De ontwerpen voor de stadsmarkeringen van Noord, Oost en Zuid zijn ook te zien.

Opgeven voor de opening
Stuur een e-mail naar info@taak.me. Openingstijden van de tentoonstelling zijn vrijdag, zaterdag en zondag van
11.00 – 17.00 uur. Het adres van de Sluisfabriek is Tussendiepen 6 in Drachten.

Plaats zelf een reactie

Om een reactie te plaatsen dient u ingelogd te zijn.

Inloggen Registreren