Home / Actueel / #ditissmallingerland / Concept Strategische Koers ligt ter inzage vanaf 14 mei

Concept Strategische Koers ligt ter inzage vanaf 14 mei

Burgemeester en wethouders maken bekend dat met ingang van donderdag 14 mei a.s. voor 2 weken de concept Strategische Koers Omgevingsvisie 2040 van de gemeente Smallingerland ter inzage ligt.

De concept Strategische Koers is de eerste stap op weg naar de Omgevingsvisie Smallingerland 2040. In de concept Strategische Koers is in hoofdlijnen omschreven volgens welke strategie we onze gemeente op lange termijn willen beheren en ontwikkelen. Het gaat daarbij over het buitengebied, alle dorpen en Drachten, over thema’s als wonen, ondernemerschap en economie, gezondheid, duurzaamheid, natuur en landschap, recreatie en toerisme.

De koers is het resultaat van de inbreng van deelnemers aan de bijeenkomsten die we de afgelopen tijd hebben georganiseerd. Op basis van de inspraakreacties wordt de definitieve Strategische Koers aangepast en aan de gemeenteraad aangeboden ter vaststelling. Op basis van deze koers stellen we de Ontwerp Omgevingsvisie op. Ook voor de Ontwerp Omgevingsvisie vragen we inbreng en is inspraak mogelijk.

Ter inzage
De concept Strategische Koers ligt ter inzage:
• online en is hier te downloaden.
• liever een fysiek exemplaar? Bel ons op 0512- 581234.

Wil je reageren?
Stuur dan uiterlijk 28 mei aanstaande een brief of mail naar het college van B&W. Vermeld daarbij dat het gaat om de concept Strategische Koers Omgevingsvisie 2040.

Meedoen aan de enquête?
We hebben je hulp nog één keer nodig om te bepalen of de koers helder genoeg is. Dat zou oorspronkelijk tijdens de Thuismarkt van 25 maart, maar i.v.m. corona ging die niet door. Het kost je ongeveer 10 minuten! Klik hier voor de enquête.

Plaats zelf een reactie

Om een reactie te plaatsen dient u ingelogd te zijn.

Inloggen Registreren