Home / Actueel / #ditissmallingerland / Enquête #ditissmallingerland afgerond

Enquête #ditissmallingerland afgerond

In het voorjaar vroeg de gemeente aan bewoners, werkenden en bezoekers naar hun beeld van Smallingerland. Dit gebeurde via een online enquête en enquêteurs bezochten verzorgingshuizen, het centrum, Zwembad de Welle, ROC Friese Poort, Simmerdeis. Daarnaast bezochten de enquêteurs alle dorpskernen, werden kaartjes uitgedeeld en ontving een selectie inwoners een brief.

De enquête leverde bijna 900 reacties op. De opgehaalde informatie wordt gebruikt bij de totstandkoming van de Omgevingsvisie, die straks een toekomstbeeld van onze gemeente geeft. Deze inventarisatie is de eerste van vijf rondes; de tweede ronde start dit najaar.

De reacties uit deze ronde zijn geanalyseerd en het rapport is hier te lezen.

Reacties

merit 06-11-2018
Dankjewel voor je reactie. Je hebt gelijk, de vragen zijn vrij positief ingesteld, omdat we willen weten wat iemands voorkeur bepaalt in de leefomgeving (en niet wat dat niet is of wat ontbreekt). Het gaat om de 'mooie' kenmerken (het waren geen suggestieve vragen). Het is daarna aan de geïnterviewde om er antwoord op te geven. Het enkel benoemen van de positieve punten zou inderdaad onjuist zijn. Wat betreft de Breeduit is er zeer beperkt ruimte, daarom hebben we ervoor gekozen om onze berichtgeving daar zo kort mogelijk te houden en aangegeven dat de ontvangen kritische geluiden op 26 november besproken worden. Ook hebben we ervoor gekozen om op www.smallingerland.nl en www.dwjm.nl meer te vertellen over de enquête en de avond. Heb je die berichten gezien? Ook daar meer aandacht voor de tegenstellingen. De tegenstellingen tussen positieve geluiden en kritische noten komen ook op de bijeenkomst op 26 november aan bod. We hopen dus van harte dat jij je ook aanmeldt (via: i.poortenaar@smallingerland.nl). Graag maak ik nader kennis met je op de 26e, tot dan!
awvanderheide@gmail.com 01-11-2018
Ik ben een van de 'gelukkigen' geweest die een uitnodiging heeft ontvangen om de enquête (Omgevingsvisie) in te vullen. Ik wil graag meedenken over verbeteringen in Drachten en ben begonnen met het invullen. Omdat de gestelde vragen zo sturend, (gericht op een positieve uitslag) heb ik teleurgesteld besloten om niet verder te gaan met het invullen. Jammer en een gemiste kans voor verbetering. Ik schrijf dit n.a.v. een stukje over dit onderwerp in Breeduit (1-11). Het alleen benoemen van de positieve resultaten van een onderzoek is pertinent onjuist.....of was het misschien niet mogelijk om kritisch te zijn? Voor mij alle reden om dit onderzoek te wantrouwen.

Plaats zelf een reactie

Om een reactie te plaatsen dient u ingelogd te zijn.

Inloggen Registreren