Home / Actueel / Duurzaamheid / Alles over zaden op de Noordelijke Zadenmarkt

Alles over zaden op de Noordelijke Zadenmarkt

Op zaterdag 9 maart organiseert het Noordelijk Zadennetwerk in zorgkwekerij Passiflora in Drachten de vijfde editie van de Noordelijke Zadenmarkt. De zadenmarkt is het jaarlijkse evenement met talloze kramen vol zaden, knollen, wortels, fruitbomen, struiken en tuinboeken.

Dit jaar heeft de zadenmarkt het thema ‘Gezond Groen’. Diverse standhouders bieden zaden van bijzondere groenten aan, maar er zijn ook andere producten te koop. Daarnaast zijn er lezingen van hoogleraar en klimaatexpert Pier Vellinga en bodemdeskundige Marc Siepman en workshops over ‘koken op kampvuur’ en ‘wilgentenen vlechten’.

Lokaal Gezond Groen
Uit onderzoek blijkt dat meer groen in de nabijheid invloed heeft op een betere gezondheid en dat mensen er langer door leven. Dat mensen baat hebben bij een groene werkomgeving beaamt Tijs Venema van Passiflora. “Onze cliënten houden van de rustgevende werkplek en je ziet ze zichtbaar opbloeien van de groene omgeving.” Met Gezond Groen vraagt het Noordelijk Zadennetwerk aandacht voor een gezonde, groene aarde waarbij voedsel op verantwoorde manier geteeld wordt. “In het noorden van Nederland wordt ontzettend veel voedsel verbouwd, maar veel ervan eindigt op de wereldmarkt, terwijl er kansen liggen voor lokale vermarkting”, aldus Akkeliene Postema, één van de organisatoren van de Noordelijke Zadenmarkt.

Paneldiscussie
De marktdag eindigt met een paneldiscussie met onder andere Pier Vellinga, Marc Siepman, voorzitter van het Noordelijk Zadennetwerk Monique Wijn, wethouder Piet de Ruiter en Leah Groeneweg, wildplukexpert van ‘In het Wilde Weg’.

De markt is open van 11.00 uur tot 17.00 uur en de entree is € 1,-. Kijk voor het hele programma op noordelijkzadennetwerk.nl.

Plaats zelf een reactie

Om een reactie te plaatsen dient u ingelogd te zijn.

Inloggen Registreren