Home / Actueel / Duurzaamheid / ANWB organiseert proefritten elektrische auto’s

ANWB organiseert proefritten elektrische auto’s

De ANWB organiseert op 9 juni samen met met de gemeente Smallingerland een proefrittenevenement om geïnteresseerden kennis te laten maken met diverse elektrische auto’s. Het plein voor het gemeentehuis in Drachten is van 10:00 uur tot 17:00 uur het start- en eindpunt voor de proefritten en ook is er een informatiebeurs.

Zo kunnen de ANWB-leden en geïnteresseerden zich op een  laagdrempelige manier laten voorlichten over elektrisch rijden. De gemeente ondersteunt dit initiatief vanuit het belang van duurzaamheid. Elektrisch rijden heeft een aantal voordelen. Zo helpt het om de luchtkwaliteit in de grote steden te verbeteren en de wereldwijde klimaatverandering af te remmen. Daarnaast is elektrisch rijden is prettig (stil, comfortabel), het wordt goedkoper dan rijden op benzine, diesel of LPG.

Vanaf deze zomer kunnen geïnteresseerden zich in verschillende steden kosteloos oriënteren op de diverse elektrische auto’s. Na eerdere ervaringen is dit volgens de ANWB een groot succes: er werden tussen 2012 en 2015 maar liefst 16.000 emissieloze proefritten gemaakt. Reden om nogmaals een soortgelijk evenement op te zetten.

Tijdens de proefritevenementen, die duren van 10.00 uur ’s ochtends tot 17.00 uur ’s middags, krijgen bezoekers de kans om vragen te stellen, een rondje te rijden in een elektrische auto en hun ervaringen te delen met ANWB-medewerkers en vertegenwoordigers van importeurs, leasebedrijven en andere partijen. Dealers van elektrische auto’s uit de regio stellen een aantal elektrische auto’s beschikbaar, van VW E-Up tot Tesla.

De proefritten worden begeleid door een ANWB-vrijwilliger. Zij maken u wegwijs hoe de auto werkt en houden de route en tijd in de gaten. Uiteraard kunnen gezinsleden of kennissen meerijden. Elke proefrit duurt zo’n 20 minuten en er is plek voor 300 mensen. U kunt een proefrit reserveren via anwb.proefritten.anwb-events.nl.

Plaats zelf een reactie

Om een reactie te plaatsen dient u ingelogd te zijn.

Inloggen Registreren