Home / Actueel / Duurzaamheid / Bladkooien in Smallingerland

Bladkooien in Smallingerland

De bladkooien zijn weer geplaats in Smallingerland. In de bladkooien kun je bladafval deponeren. Van bladafval krijg je een betere compost en de kosten voor de verwerking van het blad zijn lager. Verder heeft het als voordeel dat je g.f.t.-rolemmer minder snel vol is en je niet naar het ecostation hoeft te rijden om je bladafval daar te brengen. De gemeente leegt de bladkooien in principe eens per week, tot het einde van het jaar. Is er veel blad dan komen we vaker.

Limiet bereikt
In de afgelopen jaren hebben we op verzoek tientallen bladkooien bijgeplaatst. Er staan op dit moment 140 bladkooien. Daarmee is onze limiet bereikt. Wil je graag een bladkooi in je straat, dan kom je op een wachtlijst te staan. Als omwonenden de locaties nauwelijks of verkeerd gebruiken dan verplaatsen wij een bladkooi. Let wel: we kunnen niets beloven.

Bladkooi niet geplaatst?
Op sommige locaties hebben we dit jaar geen bladkooien geplaatst. Dit komt omdat de bladkooi vorig jaar vernield of gestolen is.

Wat mag er niet in?
Zakken met bladafval, gras, takken, onkruid, huisvuilzakken, gft, oud-papier, blikjes, stro, etc.

Bladkooien bij fout gebruik worden verwijderd
Het komt nog wel eens voor dat er tuinafval in de bladkooien wordt gegooid. Dat is niet de bedoeling. Klein tuinafval  kun je kwijt in de g.f.t.-rolemmer. Grof tuinafval kun je naar ecostation aan De Hemmen brengen. Als er teveel rotzooi in terecht komt of als er vandalisme plaatsvindt dan verwijderen we de kooi.

Vragen?
Heb je nog vragen of behoefte aan meer informatie, bel naar gemeente Smallingerland, locatie Tussendiepen (0512-581234) of mail naar afval@smallingerland.nl

Plaats zelf een reactie

Om een reactie te plaatsen dient u ingelogd te zijn.

Inloggen Registreren