Home / Actueel / Duurzaamheid / Circulaire economie / Afvalestafette in Smallingerland van start

Afvalestafette in Smallingerland van start

Naast inwoners wil de gemeente Smallingerland ook ondernemers enthousiast maken om mee te werken aan een 100% zwerfafvalvrij Smallingerland. Afgelopen zaterdag gaven wethouders Robert Bakker en Piet de Ruiter het startsein voor de Afvalestafette.

Het promotieteam van NederlandSchoon ging bij ondernemers in onze gemeente langs. Domino’s Pizza aan de Noordkade in Drachten kreeg als eerste het Afvalestafette-pakket uitgereikt. Al eerder hadden zij – als eerste ondernemer in Smallingerland – een afvalbak van NederlandSchoon aangevraagd. Zij houden nu het gebied rondom hun horecabedrijf schoon. Binnen enkele dagen geven zij het doorgeefpakket aan een volgende ondernemer. Zo wordt het stokje steeds doorgegeven en komt een zwerfafvalvrij Smallingerland steeds dichterbij.

Jullie doen toch ook mee?
Smallingerlandse bedrijven, maar ook inwoners kunnen zich via supportervanschoon.nl. opgeven en het gebied selecteren dat zij schoon willen maken en houden. Inmiddels zijn er in Smallingerland al 80 adoptiegebieden waar vrijwilligers een stuk van de openbare ruimte zoveel mogelijk vrij houden van zwerfafval. Ook 15 ondernemers hebben alvast toegezegd mee te werken.

Plaats zelf een reactie

Om een reactie te plaatsen dient u ingelogd te zijn.

Inloggen Registreren