Home / Actueel / Duurzaamheid / Circulaire economie / Smallingerland gaat ook voor een ‘100% zwerfafvalvrij Friesland’

Smallingerland gaat ook voor een ‘100% zwerfafvalvrij Friesland’

Evenals vele andere Friese gemeenten gaat Smallingerland zich ook inzetten voor een 100% zwerfafvalvrij Friesland. De komende periode gaat de gemeente intensief samenwerken met Omrin, Circulair Friesland, NederlandSchoon, Friese Milieu Federatie én andere Friese gemeenten. Ook kunnen de Friese inwoners een eigen gebied adopteren en schoonhouden. Het doel is een volledig zwerfafvalvrij Friesland. Wethouders Piet de Ruiter en Robert Bakker: “Smallingerland streeft naar een goede leefomgeving waarin het prettig wonen is. Een schone gemeente draagt daaraan bij. Wij staan dan ook achter deze ambitieuze aanpak ontwikkeld door NederlandSchoon”.

Verschil maken door samenwerking
Naast bovengenoemde partijen zal er ook nauw worden samengewerkt met ondernemers uit de regio, het bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties, inwoners en vrijwilligers. Want alleen door samen te werken, kunnen we het verschil maken voor een echt schoon Friesland. In Smallingerland zijn er inmiddels 20 adoptiegebieden waar vrijwilligers een stuk van de openbare ruimte zoveel mogelijk vrij houden van zwerfafval. Het streven is om eind 2020 naar 40 adoptiegebieden te groeien.

Over NederlandSchoon
Nederland vrij van zwerfafval is belangrijk voor mens, dier en milieu. NederlandSchoon werkt daarom al 25 jaar intensief samen met bedrijven, burgers, maatschappelijke instanties en overheid om zwerfafval aan te pakken en ervoor te zorgen dat een schone omgeving de norm wordt en blijft. Door middel van onderzoeken, samenwerkingen, het delen van kennis en het geven van advies, wordt niet alleen meer bewustwording, maar ook gezamenlijk verantwoordelijkheidsgevoel gecreëerd. Een voorbeeld van deze aanpak is Supporter van Schoon, een landelijk initiatief dat mensen verenigt en activeert om zo een grotere vuist tegen zwerfafval te maken. Ga voor meer informatie naar www.nederlandschoon.nl of supportervanschoon.nl

Foto: Jolanda Siemonsma Fotografie (zie bijlage)
Op symbolische wijze werd het logo van Smallingerland bevestigd op een spandoek. Op de foto ‘opruimvrijwilligers’ in Opeinde samen met wethouders Robert Bakker en Piet de Ruiter.

Plaats zelf een reactie

Om een reactie te plaatsen dient u ingelogd te zijn.

Inloggen Registreren