Home / Actueel / Duurzaamheid / Energie / Lage-temperatuurverwarming steeds populairder

Lage-temperatuurverwarming steeds populairder

Het merendeel van de Nederlandse woningen hebben nog radiatoren die werken op basis van hoge temperaturen (70 tot 90 graden Celsius). Woningen worden steeds beter geïsoleerd en daardoor wordt verwarmen op lage-temperaturen steeds populairder. Lage-temperatuurverwarming (LTV) verwarmt uw woning gelijkmatiger en constanter.

Wat is LTV?
LTV is een verzamelnaam voor warmteafgiftesystemen die werken met een aanvoertemperatuur van maximaal 55 graden Celsius. Denk bijvoorbeeld aan vloerverwarming, maar ook radiatoren, convectoren of zelfs wandverwarming. LTV kunt u aansluiten op bijna alle verwarmingssystemen.

Wat zijn de voordelen?
De voordelen van LTV zijn uw huis energiezuinig verwarmen en comfortabel en gezond wonen.

  • Energiezuinig verwarmen: Door de constante warmteafgifte van LTV kan de thermostaat gemiddeld 2 graden lager dan in vergelijking met hoge temperatuurverwarming. Door het radiatorsysteem in uw woning te vervangen voor een LTV-systeem kunt u dus flink besparen op uw energierekening. Hoe lager de temperatuur waarmee u uw huis verwarmt, hoe minder hard uw verwarmingssysteem hoeft te werken.
  • Comfortabel & gezond wonen: LTV wordt als comfortabeler ervaren en zorgt voor een gezondere lucht in huis. LTV zorgt voor een stuk minder circulatie van warme lucht ten opzichte van hoge temperatuurverwarmingssystemen. Dat komt doordat vloerverwarming over de gehele ruimte verspreid is, terwijl radiatoren of convectoren de ruimte moeten verwarmen vanaf een aantal punten. Hierdoor komen er minder allergische stoffen in de lucht en is er minder stofschroei. Mensen die gevoelig zijn voor stof hebben met LTV in huis minder last van allergische reacties.

Eerst isoleren
Wilt u LTV als hoofdverwarming? Zorg dan eerst voor een goede isolatie van uw woning. Alleen dan kunt u met LTV de temperatuur gelijkmatig op peil houden.

Gratis en onafhankelijk advies
Meer weten over het energiezuinig, comfortabel en duurzaam maken van uw woning? Vraag het Duurzaam Bouwloket voor gratis en onafhankelijk advies. Ga naar duurzaambouwloket.nl voor meer informatie.

Plaats zelf een reactie

Om een reactie te plaatsen dient u ingelogd te zijn.

Inloggen Registreren