Home / Actueel / Duurzaamheid / Glasbak jarig

Glasbak jarig

Glasbak is 40 jaar geworden! Veertig jaar geleden kwam de eerste glasbak naar Nederland in mei 1978. De glasbak veranderde de afgelopen veertig jaar regelmatig van vorm en kleur, maar bleef trouw dienst doen als inzamelaar van glazen flessen en potjes.

Om dit veertig jarig verjaardagsfeest te vieren, wordt de Glas in ’t Bakkie-campagne voorzien van een nieuw jasje. In die campagne wordt ‘Glasbakken’ als werkwoord geïntroduceerd in de betekenis van ‘naar de glasbak gaan’, want zo’n mooie en vanzelfsprekende handeling verdient een eigen woord.

De glasbak is ook niet meer weg te denken uit ons straatbeeld en is een toonbeeld van recycling en duurzaamheid geworden. Het is niet voor niets dat wij Nederlanders koploper zijn als het gaat om het gescheiden inzamelen van glas. Elke keer dat een fles of potje in de glasbak verdwijnt, wordt het glas zonder kwaliteitsverlies gerecycled. Glasbakt u en glasbak jij mee? Flessen en potjes, met en zonder deksel, vies en schoon: alles kan hup, de glasbak in!

 

Plaats zelf een reactie

Om een reactie te plaatsen dient u ingelogd te zijn.

Inloggen Registreren