Home / Actueel / Duurzaamheid / Interessante websites met meer informatie en tip & tricks over alles wat met duurzaamheid te maken heeft.

Interessante websites met meer informatie en tip & tricks over alles wat met duurzaamheid te maken heeft.

Iedereen doet wat
Samen maken we Nederland steeds duurzamer. Pak de fiets naar werk of laat je vloer isoleren. Besparen doe je op jouw manier. Bekijk hier de mogelijkheden en wat het beste bij je past.

Friese Energiestrategie 
Fryslân energieneutraal in 2050! Dat is het doel van de Friese Energiestrategie.
In oktober 2017 zijn de bouwstenen hiervoor gepresenteerd en nu bouwen we verder aan de strategie én de uitvoering. Daarbij werken we als gemeenten en provincie samen met andere betrokken partijen zoals Wetterskip, Liander, bedrijven en maatschappelijke organisaties.
Wil je op de hoogte blijven, kijk dan op de website.

Duurzame Huizenroute
Wil je meer weten over het verduurzamen van je huis en comfortabeler wonen? Of staat er een verbouwing op de planning en kijk je naar energiebesparende mogelijkheden? Stel je vraag aan een huiseigenaar met een duurzame woning en hoor ervaringen uit de eerste hand. Dat kan tijdens de route die georganiseerd wordt, maar veel huiseigenaren zijn het hele jaar door via de website bereikbaar voor vragen of aanvullende informatie. Bekijk de duurzame huizen bij jou in de buurt. Je kunt ook zoeken op bouwjaar, type woning of kenmerk.

Duurzaam Bouwloket
Het Duurzaam Bouwloket is een digitaal en fysiek loket waar inwoners en ondernemers terecht kunnen voor al hun vragen op het gebied van duurzaam (ver)bouwen, energiebesparing en energie opwekken. Kijk op duurzaambouwloket.nl en vul daar Smallingerland in.

Verbeter uw huis (Milieu Centraal en RVO.nl)
Een handige website, waar je een aantal vragen over je woning en je woonsituatie invult en zo advies krijgt met welke maatregelen je je woning kunt verbeteren en hoe je daarover meer informatie en advies kunt krijgen.

Ik ben bewust
Als we ons best doen komen we een heel eind. Alle kleine beetjes helpen ons en onze omgeving om een stukje gezonder te worden. Wat doe jij al en wat zou jij nog kunnen doen? Kijk verder op ikbenbewust.nl

Provincie Fryslân
Het klimaat verandert door de uitstoot van broeikasgassen. Onze energievoorraad van olie en gas raakt op. En de energieprijzen gaan op termijn flink stijgen. Daarom moeten wij in actie komen. Provincie Fryslân wil haar bijdrage leveren aan de energietransitie. Daarmee sluiten wij aan op en dragen bij aan nationale, Europese en wereldwijde afspraken. Wij zetten in op energie besparen, duurzame energie opwekken en als het niet anders kan op het zo efficiënt mogelijk gebruik van fossiele brandstoffen als olie en gas.
Bekijk fryslan.frl voor meer informatie van de Provincie over de energietransitie.

Energiewerkplaats
Het proces van de energietransitie laten versnellen door initiatieven te ondersteunen, dat is waar de Energiewerkplaats zich mee bezig houdt. Deze initiatieven komen van vrijwilligers die zich willen inzetten voor duurzame initiatieven binnen hun eigen gemeenschap. De Energiewerkplaats is een netwerkorganisatie waarbinnen ook vooral wordt samengewerkt met overheden, zowel provinciaal als gemeentelijk.

Zonnekaart
Met de Zonnekaart Fryslân ontdek je binnen een paar minuten of je huis geschikt is voor zonnepanelen of een zonneboiler. Wil je weten of je dak geschikt is? Vul je adres in en je ziet direct wat jouw dak aan energie kan opleveren en hoeveel geld het uiteindelijk opbrengt.

Duurzaam MKB
Deze website is gericht op bedrijven en kantoororganisaties die duurzaam willen ondernemen. Uniek is de database met ruim 600 besparingstips waarin 45 branches gericht kunnen zoeken. De tips worden regelmatig voorzien van actuele praktijkvoorbeelden en reacties van lezers.

Energiesubsidiewijzer (Milieu Centraal en RVO.nl)
Milieu Centraal en RVO hebben de landelijke subsidies en aantrekkelijke leningen voor woningen op een rijtje gezet. Zo wordt energie besparen en zelf opwekken nog voordeliger. Kijk op de website energiesubsidiewijzer.nl voor meer informatie.

Huis van de toekomst
Tussen Drachten en Beetsterzwaag in Friesland bouwt Bart Pietersma zijn ideale huis. Een huis zonder gasaansluiting en met zelf opgewekte elektriciteit. Dit ecologische huis heeft een bijzondere energiecentrale! Samen met Karen Helder woont Bart in zijn eigen huis van de toekomst. Voor de video klik Hier.

Reacties

hfjveenstra@gmail.com 29-11-2019
Om het goede spoor te vinden voor jouw Energie-Wisseling is hiervoor het SPOORBOEKJE.

Plaats zelf een reactie

Om een reactie te plaatsen dient u ingelogd te zijn.

Inloggen Registreren