Home / Actueel / Duurzaamheid / Laadpalen in Smallingerland

Laadpalen in Smallingerland

We zien ze steeds vaker in het straatbeeld, de elektrische auto. Zo reden er in 2018 in Nederland al 22.000 elektrische auto’s rond. Naar verwachting groeit dit aantal tot bijna 3 miljoen in 2030. In totaal zijn er voor deze auto’s in de gehele gemeente ongeveer 70 laadpalen beschikbaar.

U vindt de laadpalen in de parkeergarage onder het Raadhuisplein en ook op andere drukgezochte punten. Kijk op oplaadpunten.nl voor een handig overzicht van alle laadpalen bij u in de buurt. U kunt op deze website ook direct zien of een laadpaal beschikbaar is.

Waar vraagt u een laadpaal aan?
Het uitgangspunt van de gemeente is dat inwoners de elektrische auto op eigen terrein laadt wanneer dat kan. Indien u die mogelijkheid niet heeft dan kunt u een openbare laadpaal aanvragen. Deze mogelijkheid is er voor zowel particulieren als bedrijven. Een laadpaal kunt u aanvragen bij een laadpaalexploitant. De exploitant vraagt vervolgens een laadpaal aan bij de gemeente. De gemeente besluit welk parkeervak in uw buurt bestemd is voor een laadpaal. Dit heet een verkeersbesluit. Na het verkeersbesluit wordt de laadpaal binnen enkele weken geplaatst door een laadpaal exploitant en de netbeheerder. De gemeente plaatst een bord dat het parkeervak alleen bestemd is voor een elektrische auto. Het parkeervak zal niet alleen voor u als aanvrager bestemd zijn, ook andere elektrische rijders mogen gebruik maken van het parkeervak en laadpaal.

Wat zijn uw ideeën voor duurzaam vervoer?
De gemeente stimuleert graag initiatieven op het gebied van duurzaam vervoer. Denk bijvoorbeeld aan een deelauto voor de buurt of de Max mobiel. Heeft u een goed idee? Dan horen wij dat graag. Mail uw idee naar duurzaamheid@smallingerland.nl.

 

 

 

Plaats zelf een reactie

Om een reactie te plaatsen dient u ingelogd te zijn.

Inloggen Registreren