Home / Actueel / Duurzaamheid / Minder stookkosten & warme slaapkamer door dakisolatie

Minder stookkosten & warme slaapkamer door dakisolatie

Wilt u in de winter een warme slaap- of zolderkamer en bent u niet vies van een beetje doe-het-zelven? Het isoleren van uw dak is dé oplossing! Het is een relatief goedkope maatregel met grote voordelen, zoals lagere energielasten, verbetering van uw wooncomfort, koelere kamers in de zomer en een eenvoudige klus voor de doe-het-zelvers. Het Duurzaam Bouwloket helpt u graag met advies over de aanschaf en de financiering.

Brrrr….buiten klussen met de winter op komst? Dat hoeft niet. Er zijn meerdere mogelijkheden om uw dak te isoleren. Uitgebreide informatie over het isoleren van uw dak of zoldervloer vindt u op duurzaambouwloket.nl.

Optie 1: Een schuin dak isoleren
Bij een schuin dak kunt u de binnen of buitenkant isoleren. Dat hang af van de staat van het dak. Is het dak in slechte staat, dan is het verstandig om aan de buitenkant te isoleren. Een voordeel van het isoleren van een schuin dak aan de buitenzijde is dat het dakbeschot aan de ‘warme kant’ zit. Dit verkleint de kans op vocht of condensatie(problemen).
Een erg populaire maatregel is het isoleren van een schuin dak aan de binnenzijde. Dit brengt jaarlijks een hoge besparing met zich mee. Er moet wel goed gekeken worden naar de opbouw van de constructie. De aandachtspunten voor het isoleren van een schuin dak vindt u op duurzaambouwloket.nl.

Optie 2: Een plat dak isoleren
Wij raden u aan om een plat dak aan de buitenzijde te isoleren. Aan de binnenkant isoleren brengt de nodige risico’s met zich mee. De kans op vocht en schimmelvorming is namelijk vele malen groter. Informatie hierover vindt u ook op duurzaambouwloket.nl.

Optie 3: De zoldervloer isoleren
Gebruikt u de zolder zelden? Dan kunt u niet het dak, maar de zoldervloer isoleren. Dit is een relatief makkelijke ingreep waarmee u veel warmteverlies voorkomt. Er zijn genoeg mogelijkheden voor houten en betonnen zoldervloeren.

Doe de energiesubsidie check
Bij de subsidiecheck kunt u een subsidiecheck doen van alle regelingen die er zijn. Er is voor isolatie geen directe subsidie meer, omdat het een vrij korte terugverdientijd heeft. Wilt u wel graag uw woning isoleren, maar kunt u de investering momenteel nog niet doen?

  • Dan kunt u gebruik maken van de Energiebespaarlening en de arbeidskosten voor het aanbrengen van isolatie vallen onder het lage 6% btw-tarief.
  • Ook kunt u deelnemen aan Duurzaam Smallingerland. Hierbij krijgt u van Invent een onafhankelijk advies over energiebesparende maatregelen in uw woning, de kosten daarvan en de besparingen die het gaat opleveren. Wanneer u een of meerdere van deze maatregelen uitvoert, betaalt de gemeente een deel van de kosten voor het advies. Kijk hier voor meer informatie.

Gratis advies bij Duurzaam Bouwloket
Onafhankelijke adviseurs van Duurzaam Bouwloket helpen u (gratis) met alle vragen over het verduurzamen van uw woning. Neem contact op en bel 072 – 743 39 56 of stel uw vraag via info@duurzaambouwloket.nl. Op de website van het Duurzaam Bouwloket ontdekt u meer mogelijkheden voor duurzaam bouwen.

Plaats zelf een reactie

Om een reactie te plaatsen dient u ingelogd te zijn.

Inloggen Registreren