Home / Actueel / Duurzaamheid / Mobiliteit / Verkeersveiligheidslabel (VVL) Voortgezet Onderwijs voor CSG Liudger De Ring (praktijkonderwijs) in Drachten

Verkeersveiligheidslabel (VVL) Voortgezet Onderwijs voor CSG Liudger De Ring (praktijkonderwijs) in Drachten

Woensdag 2 oktober overhandigde wethouder Robert Bakker het Verkeersveiligheidslabel voor Voortgezet Onderwijs aan Arend Liebe, locatiedirecteur CSG Liudger De Ring (praktijkonderwijs). De locatie doet al jaren aan verkeerseducatie en heeft het afgelopen jaar alle educatie en educatieplannen op dit gebied vastgelegd in een Verkeerseducatieplan dat schoolbreed wordt gedragen. CSG Liudger De Ring is de derde school voor VO/VSO in de gemeente Smallingerland die verkeerseducatie structureel vastlegt in het onderwijs.

Scholen voor voortgezet onderwijs hoeven geen verkeerseducatie te geven. Dat terwijl hun leerlingen tot de meest kwetsbare groep in het verkeer behoren. Tussen verkeersexamen op de basisschool en brommer-, tractor- of autorijbewijs zitten vele jaren waarin verkeereducatie niet aan de orde komt.Om het Verkeersveiligheidslabel te behalen, verzamelde CSG Liudger De Ring voldoende punten voor schoolorganisatie, lessen verkeerseducatie in de klas, verkeerseducatie in de praktijk, verkeersveilige schoolomgeving, en tenslotte: betrokkenheid van de ouders.

Het verkeerseducatieprogramma is met zorg opgebouwd/gekozen uit het aanbod van het ROF (Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Fryslân) en haar uitvoeringspartners (VVN, SBV, RYD, Fietsersbond, et cetera).

Plaats zelf een reactie

Om een reactie te plaatsen dient u ingelogd te zijn.

Inloggen Registreren