Home / Actueel / Duurzaamheid / Nieuwe subsidie maakt woningisolatie extra gunstig

Nieuwe subsidie maakt woningisolatie extra gunstig

Woningeigenaren kunnen gebruik maken van een nieuwe subsidie voor isolatiemaatregelen. Met deze subsidie krijgt een woningeigenaar ongeveer 20 procent van de kosten terug. Woningisolatie is daarmee extra voordelig. Een investering in spouwmuur- plus vloerisolatie verdient zich, met gebruik van de subsidie, in iets meer dan drie jaar terug.

De subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis wordt beschikbaar gesteld vanuit het Rijk. De organisatie die de regeling uitvoert en in behandeling neemt is de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Er is al langer een subsidie voor warmtepompen en zonneboilers, maar afgelopen twee jaar niet voor woningisolatie. “Het isoleren van de woning is de eerste stap die je zet bij het energiezuinig en aardgasvrij maken van de woning”, aldus Duurzaam Bouwloket. “Isoleren leidt tot forse energiebesparing.”

Budget
Woningeigenaren kunnen subsidie aanvragen als ze twee of meer isolatiemaatregelen nemen. Tot en met 2020 is er voldoende budget (€ 84 miljoen) om bij circa 100.000 woningen vloer- en spouwmuurisolatie te subsidiëren. Ook na 2020 is er subsidie beschikbaar voor isolatiemaatregelen, als onderdeel van de investeringssubsidie duurzame energie (ISDE).

Maatregelen
De maatregelen waar subsidie voor aangevraagd kan worden zijn onder meer isolatie van dak, gevel en de vloer en hoogrendementsglas. Wie zijn hele woning voorziet van een zeer energiezuinig pakket aan maatregelen krijgt een bonus van € 4.000,- bovenop de subsidie. Voor Verenigingen van Eigenaren (appartementseigenaren) is er een aangepaste regeling.

Meer informatie
Voor meer informatie over de subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH) kun je terecht op rvo.nl. Bent u benieuwd welke subsidieregelingen er nog meer beschikbaar zijn? Ga dan naar duurzaambouwloket.nl/subsidiecheck.

Plaats zelf een reactie

Om een reactie te plaatsen dient u ingelogd te zijn.

Inloggen Registreren