Home / Actueel / Duurzaamheid / Klimaat / Inloopavond 12 juni ‘Groen en water’ Veenscheiding

Inloopavond 12 juni ‘Groen en water’ Veenscheiding

In 2018 zijn we gestart met het project de Gezonde Buurt in De Venen. Samen met inwoners uit De Venen zijn al een aantal ideeën opgehaald en locaties in de wijk gekozen waar de Gezonde Buurt aan De Venen een bijdrage zou kunnen leveren. Een van deze locaties is het terrein aan de Veenscheiding, waar we met meer natuurlijke elementen zoals water en groen een verandering kunnen aanbrengen.

Het idee is om in het gebied beplanting toe te voegen en zo de biodiversiteit te vergroten. Daarnaast willen we de bestaande sloot/vijver verlengen, waardoor er meer ruimte komt voor waterberging. Hierdoor kan wateroverlast worden voorkomen. Verder is het idee om deze maatregelen zoveel mogelijk te combineren met mogelijkheden voor bewegen en spelen.

Ideeën bespreken en uitwerken
We zouden graag de huidige ideeën met de direct omwonenden van de Veenscheiding bespreken en verder uit willen werken. Je bent van harte welkom bij de inloopbijeenkomst op woensdag 12 juni van 19.30 tot 21.00 uur in de ISK-school aan het Zetveld 38 te Drachten.

Tijdens deze inloopbijeenkomst kun je de schetsen en ideeën die er nu liggen bekijken en je wensen aangeven. Er zijn medewerkers van de gemeente aanwezig om uw vragen te beantwoorden. Daarnaast horen we graag van je of je aanvullende ideeën hebt die wij mee kunnen nemen in het plan.

Over Project Gezonde Buurt
In een gezonde buurt is genoeg ruimte voor spelen, ontmoeten, bewegen en groen. De organisaties Jantje Beton, IVN natuureducatie en de gemeente werken samen met inwoners aan meer gezonde buurten. De duur van het project is twee jaar.

Plaats zelf een reactie

Om een reactie te plaatsen dient u ingelogd te zijn.

Inloggen Registreren