Home / Actueel / Duurzaamheid / Klimaat / Meer groen, water en speelgelegenheid in Gezonde Buurt de Venen

Meer groen, water en speelgelegenheid in Gezonde Buurt de Venen

Tot 2021 worden er op verschillende plaatsen in Nederland Gezonde Buurten gerealiseerd. Dat betekent dat er in nauwe samenwerking met gemeenten, lokale buurtinstanties en omwonenden gewerkt wordt aan een gezondere en meer leefbare buurt.

Start uitvoering plannen voor groenere Wijk de Venen
Een van de wijken waarmee gestart is om deze groener te maken is Wijk de Venen. Na meerdere bewonersavonden met inwoners en professionals en een ‘wijksafari’ voor kinderen, zijn we begonnen met de uitvoering van plannen om de wijk groener te maken. In deze wijksafari kwamen goede ideeën naar voren zoals nieuwe wandelroutes, uitdagendere speelveldjes voor alle leeftijden en meer groen in de wijk.

Zo vind je een nieuw speelveldje op het speelterrein aan de Uitgang. En vanaf 15 juni wordt er gestart met de werkzaamheden aan de oostkant van de Venen, waar meer groen, water en speelgelegenheid zal komen.

Gemeentelijk Waterplan
Deze vergroening van de buurt past ook goed binnen het Gemeentelijk Waterplan. We werken als gemeente aan de voorbereiding op de toekomst waarin we te maken krijgen met hogere temperaturen en grotere hoeveelheden regen. Zo werken we naast vergroening ook aan het vergroten van de vijver.

Operatie Steenbreek
De vergroening wordt opgepakt door Operatie Steenbreek. Dit is een landelijke actie waar gemeenten en het waterschap samen met de bevolking werkt aan een groenere leefomgeving. Een voordeel van groener leven is minder wateroverlast, hogere biodiversiteit, meer beleving en meer verkoeling. Lees meer over operatie Steenbreek.

Plaats zelf een reactie

Om een reactie te plaatsen dient u ingelogd te zijn.

Inloggen Registreren