Home / Actueel / Duurzaamheid / Sprekers Rens Kroes, Rineke Dijkinga en Jan Terlouw op Festival B

Sprekers Rens Kroes, Rineke Dijkinga en Jan Terlouw op Festival B

Voeding als bodem voor je gezondheid. Dat is waar Festival B op zondag 20 oktober in het kort over gaat. Dit smakelijke festival vindt plaats in De Lawei. Wandel langs de vele interessante, biodiverse standhouders of bezoek een lezing van een van de vele inspirerende sprekers, waaronder food inspirator Rens Kroes, orthomoleculair therapeut Rineke Dijkinga en auteur en oud-politicus Jan Terlouw.

Vanaf 11.00 uur ben je welkom op dit festival boordevol informatie over smaakvol eten, biodiversiteit, een beter klimaat en een duurzaam voedselsysteem. Een festival inspireert en laat zien dat boeren, biodiversiteit en bijen de basis zijn voor goede voeding. Wereldwijd staan onze landbodems en daarmee onze voedselkwaliteit onder druk. Dit hangt nauw samen met onze eigen gezondheid. Volgens Rineke Dijkenga is er een enorme overeenkomst tussen de bodem en onze ‘eigen’ bodem. ‘Onze spijsverteringskanaal, en daarmee onze darmen, zijn onze bodem. Alles wat er in de bodem gebeurt, verlies van humus, van micro-organismen en van biodiversiteit, verlies aan opname van voedingsstoffen, zie je ook terug in de darmen van de mens. Het mooie is, als je echt gaat voor je gezondheid, dan maak je ook automatisch keuzes die ook gezonder zijn voor het milieu’, vertelde Rineke Dijkinga al op het goedbezochte festival in 2018. Ook dit jaar is ze aanwezig.

Happy & healthy
‘Ik wil mensen inspireren en bewust maken van de keuzes die ze maken in hun leven’, aldus Rens Kroes. Van jongs af aan heeft ze meegekregen dat eerlijk en onbewerkt eten je echt voedt. Ze schreef vijf boeken en startte haar eigen online winkel: de Powerfoodies Market. ‘Ik hoop dat mensen vanuit bewustwording gaan handelen en dan een zo happy and healthy mogelijk leven voor zichzelf en de wereld om hen heen creëren.’ Benieuwd naar Rens? Kom naar de Question & Answer-sessie tijdens Festival B.

World Food Week Fryslân
Festival B maakt deel uit van het programma van World Food Week Fryslân. Dit betekent: met elkaar genieten van gezonder eten, bewuster voedselbeleid, baanbrekende innovaties,
Dutch Cuisine, internationale eetculturen, hoe we de voedsel- en landbouwtransitie met elkaar gaan versnellen en nog veel meer. Kijk voor meer informatie op worldfoodweek.nl.

Gratis toegankelijk!
Toegang tot Festival B is gratis. Deze gratis tickets bestel je op www.festivalb.nl/tickets/. Wil je zeker zijn van een plaats bij een van de lezingen? Reserveer dan een plaats voor € 2,-.

 

Plaats zelf een reactie

Om een reactie te plaatsen dient u ingelogd te zijn.

Inloggen Registreren