Home / Actueel / Duurzaamheid / Steentje bijdragen aan een groene wereld

Steentje bijdragen aan een groene wereld

Iedereen kan eenvoudig een steentje bijdragen aan een groenere leefomgeving: tegel eruit, appelboom erin! Tuinen krijgen zo niet alleen meer sfeer, maar ze zijn bijvoorbeeld ook beter bestand tegen de gevolgen van klimaatverandering. Om je op de goede weg te helpen organiseert de gemeente Smallingerland tijdens Festival B op zondag 20 oktober de inwisselactie ‘Tegel eruit, appelboom erin!’.

Doe je mee?
Stuur dan onderstaand formulier in of stuur een mail met daarin je naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres naar gemeente@smallingerland.nl onder vermelding van ‘Actie tegel eruit, appelboom erin’. Je krijgt een bevestigingsmail. Neem de bevestigingsmail en een tegel mee naar Festival B op zondag 20 oktober. Tegen inlevering van een tegel en de bevestigingsmail krijg je bij de stand van de gemeente Smallingerland en de tuinambassadeurs een tegoedbon voor een appelboom. Deze bon kun je inwisselen voor een appelboom bij Visser Plant in Lippenhuizen. De voorwaarden voor deze actie: maximaal 1 appelboom per adres en je woont in Smallingerland. Aanmelden kan tot 18 oktober 2019.

Meer groen in de tuin heeft veel voordelen

De gemeente Smallingerland adviseert om de tuin voor minimaal 60% met groen te beplanten. Dit heeft de volgende voordelen:

  • Minder tegels betekent minder wateroverlast. Regenwater kan beter in de bodem wegvloeien en de riolering raakt minder snel overbelast.
  • Warmte blijft boven een betegelde tuin langer hangen. Het vervangen van tegels door planten zorgt direct voor minder hitte in de tuin.
  • Meer groen in de tuin zorgt voor een betere biodiversiteit en dat is ook beter voor vogels, bijen, vlinders en andere insecten.

Nog vragen over het aanmelden?
Neem dan contact op met gemeente Smallingerland via telefoon 0512-581 234.

Plaats zelf een reactie

Om een reactie te plaatsen dient u ingelogd te zijn.

Inloggen Registreren