Home / Actueel / Duurzaamheid / Succesvolle Zadenmarkt

Succesvolle Zadenmarkt

Afgelopen weekend was er voor de vijfde keer een zeer succesvolle Noordelijke Zadenmarkt. Dit jaar vond de markt plaats in zorgkwekerij Passiflora in Drachten. Er waren maar liefst 850 bezoekers. De zadenmarkt is een jaarlijks evenement met talloze kramen vol zaden, knollen, wortels fruitbomen en- struiken en tuinboeken.

Over de Passiflora
De Passiflora is een kwekerij waar vaste planten worden gekweekt en verkocht door cliënten van Talant. Zij kunnen onder begeleiding vanuit Talant in eigen tempo en op eigen niveau aan de slag met diverse werkzaamheden. Het werk vindt zowel binnen als buiten plaats. In de plantenkas worden planten opgekweekt uit zaad en stek en buiten wordt het werk mede door de seizoenen bepaald. Het verwerken van openhaardhout is een geliefde activiteit van de cliënten. Zij zagen en kloven het hout en bezorgen het daarna graag bij de klant thuis.

Bezoeken
Je kunt de Passiflora ook bezoeken, naast de kwekerij met kassen is er ook nog een theetuin met een theehuisje, zijn er ingerichte borders en is er een belevingstuin met een pluk- en bijentuin. Wilt u eens een kijkje nemen? Vanaf maandag t/m vrijdag van 9.00- 17.00 bent u meer dan welkom en vanaf 15 april zijn wij ook de zaterdagen geopend. Voor meer informatie kunt u kijken: passiflora.talant.nl

Plaats zelf een reactie

Om een reactie te plaatsen dient u ingelogd te zijn.

Inloggen Registreren