Home / Actueel / Duurzaamheid / Symposium De Lelylijn: Verbinden met Snelheid in De Lawei, Drachten

Symposium De Lelylijn: Verbinden met Snelheid in De Lawei, Drachten

Maandag 2 december vindt er in de Lawei in Drachten een symposium plaats over de Lelylijn. Verschillende experts en voorstanders vertellen wat de precieze plannen zijn, wat de urgentie is en welke vele voordelen de snelle verbinding tussen het Noorden en de Randstad biedt. Voor- en tegenstanders gaan met elkaar in debat in een talkshow georganiseerd door Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant onder de titel: ‘De Lelylijn: Dagdroom of bittere noodzaak?’

Wat is de Lelylijn?
De Lelylijn is een snelle verbinding tussen de Randstad en Noord-Nederland en een must voor het ondernemersklimaat in Nederland. Voor de spreiding op de woningmarkt, voor het ontlasten van het spoor in Zwolle, voor de bereikbaarheid van de regio en voor de werkgelegenheid. Bovendien draagt het bij aan duurzaam vervoer. Gemeente Smallingerland is een grote voorstander van de komst van de Lelylijn en hoopt dat vele nieuwe (en oude) vrienden of ambassadeurs van de Lelylijn aanwezig zijn.

Zonder steun geen Lelylijn
Om te laten zien dat de Lelylijn een goed en breed gedragen initiatief is, wordt er zoveel mogelijk steun verzameld. Dat doen we op maandag 2 december 2019 met het symposium ‘Verbinden met snelheid’. Zonder steun komt de Lelylijn er namelijk niet!


Programma

  • 16.30 uur Inloop en ontvangst
  • 17.00 uur Welkom
  • 17.05 uur Ondernemers, overheid en onderzoekers over het belang van de Lelylijn
  • 17.45 uur Talkshow georganiseerd door Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant: ‘De Lelylijn: Dagdroom of bittere noodzaak?’
  • 18.30 uur Ondertekening Vrienden van de Lelylijn
  • 18.45 uur Afsluiting en borrel
  • Meld je aan via deze link.

Reacties

jan.platje@gmail.com 12-02-2020
Goede zaak, zo'n treinverbinding. Als er dan ook nog een haaks op gezet wordt, bijvoorbeeld Sneek - Emmen , dan zou het helemaal mooi zijn. Goed initiatief. Overigens vraag ik me vaak af, waarom ligt er in Polen- waar ik vaak kom- binnen twee-drie-vier jaar een nieuwe vergelijkbare treinverbinding tussen steden terwijl hier alleen oeverloos gepraat wordt over een nieuw traject ?

Plaats zelf een reactie

Om een reactie te plaatsen dient u ingelogd te zijn.

Inloggen Registreren