Home / Actueel / Duurzaamheid / van 1 tot 14 juli fossielvrij rijden! Doe je mee?

van 1 tot 14 juli fossielvrij rijden! Doe je mee?

De Friese jeugd wil een duurzaam Friesland, zonder klimaatverandering en mét een Elfstedentocht! Daarom reist Friesland van 1 tot en met 14 juli 2018 fossiel-vrij zonder een druppel benzine of diesel. Steden, dorpen, scholen en bedrijven werken samen om er twee weken feest van te maken. Twee weken lang bepalen elektrische en groengasauto’s, deelauto’s, bussen en fietsen, segways, ligfietsen, elektrische boten en lifters het verkeersbeeld.

Als grote afsluiter van dit 2-weekse evenement maken we de grootste Parade van futuristische voertuigen van de wereld ooit! En daar kan iedereen aan meedoen. Op de weg, in het water én in de lucht! Zo maken we in Friesland wereldnieuws.

Bedacht door studenten
De Elfwegentocht is bedacht door studenten. Zij willen een duurzame toekomst en willen laten zien dat fossielvrij reizen nu al mogelijk is. Hogescholen en mbo-scholen in Friesland zetten dan ook vol in op Elfwegentocht-projecten: van het organiseren van evenementen tot communicatie-onderzoek en van het maken van fossielvrije voertuigen tot social media-acties. Ook het lager en middelbaar onderwijs werken mee om van de Elfwegentocht een succes te maken.

Samen naar een duurzamere gemeente
De gemeente Smallingerland ondersteunt dit initiatief van harte! Daarom organiseert de gemeente op 14 juli een optocht van gemeentelijke en bedrijfsvoertuigen vanaf het Kiryat Onoplein die aansluit op de Parade op de Wâldwei. De ambtenaren van de gemeente worden gestimuleerd om deze twee weken zo duurzaam mogelijk te reizen. Daarnaast verzamelen we initiatieven van ondernemers en maatschappelijke organisaties zodat we iedereen kunnen laten zien hoe onze gemeenschap werkt aan een duurzamere gemeente!
In de komende weken zullen we u verder informeren over wat er allemaal gaat gebeuren tijdens de Elfwegentocht en hoe u zelf ook mee kunt doen.

Meer weten?
Kijk op www.elfwegentocht.nl. Bent u ondernemer en heeft u een initiatief dat u met de samenleving wilt delen? Laat het weten via duurzaamheid@smallingerland.nl.

 

Plaats zelf een reactie

Om een reactie te plaatsen dient u ingelogd te zijn.

Inloggen Registreren