Home / Actueel / Duurzaamheid / Verkoeling in de zomer en warmte in de winter

Verkoeling in de zomer en warmte in de winter

Enkel glas is niet meer van deze tijd, toch komt het nog regelmatig voor dat er in de woning één of meerdere kozijnen met enkel glas aanwezig zijn. Zelfs een klein raam met enkele beglazing kan voor veel warmteverlies zorgen. Vervang deze daarom voor isolerende beglazing. Zo zorg je ervoor dat de energierekening omlaag gaat en het wooncomfort omhoog. Een bijkomend voordeel is dat het ook zorgt voor geluidsisolatie.

Kies triple glas of HR++ glas
Ben je van plan de beglazing van je woning te vervangen? Kies dan voor triple glas of HR++ glas. Dat is nu de standaard als je enkel glas of gewoon dubbel glas gaat vervangen. Met triple glas en HR++ glas bespaar je meer energie dan met gewoon dubbel glas. Triple glas is soms te dik of te zwaar om in bestaande kozijnen te plaatsen. Kies dan voor HR++.

Ga je ook de kozijnen vervangen? Kies dan voor kozijnen met triple glas en dubbele kierdichting, dan heb je meteen de beste isolatie die nog heel wat jaren meegaat.

Gratis en onafhankelijk advies
Meer weten over het energiezuinig, comfortabel en duurzaam maken van je woning? Vraag het Duurzaam Bouwloket voor gratis en onafhankelijk advies. Ga naar duurzaambouwloket.nl voor meer informatie.

Plaats zelf een reactie

Om een reactie te plaatsen dient u ingelogd te zijn.

Inloggen Registreren