Home / Actueel / Duurzaamheid / Zonnepanelen: samen met je buren

Zonnepanelen: samen met je buren

De landelijke organisatie Buurkracht heeft tot doel om buurtbewoners zoveel mogelijk samen stappen te laten zetten door bijvoorbeeld zonnepanelen op daken van koopwoningen te plaatsen. Buurkracht organiseert daarom op 18 september een startbijeenkomst om inwoners te informeren over duurzaamheid, de Buurkrachtorganisatie en over de mogelijkheid om samen zonnepanelen aan te schaffen.

Succesvol landelijk initiatief

Buurkracht brengt mensen bij elkaar om samen energie te besparen. Inmiddels zijn er ruim 300 buurten actief in Nederland, waarvan meer dan 20 in Friesland. In Friesland besparen Buurkrachtbuurten bijna € 30.000 per jaar op hun energierekeningen.

De Fryske mienskip

Michel Hania, buurtbegeleider bij Buurkracht: “Friezen werken graag met elkaar samen vanuit het mienskip-gevoel. Dit werkt aanstekelijk. In buurten en dorpen lopen bewoners makkelijk warm om samen de schouders eronder te zetten. Dan is een taakverdeling snel gemaakt.”  Buurkracht is gratis, onafhankelijk en niet-commercieel. Het initiatief wordt gesteund door gemeenten en provincies. Buurkracht gelooft dat energie besparen makkelijker, voordeliger en leuker is als je het met de buren doet. Buurkracht is iets wat buren tezamen hebben. De buurtbegeleiders van Buurkracht helpen onder meer bij het enthousiasmeren van buurtgenoten en het aanvragen van offertes bij leveranciers. www.buurkracht.nl

Aanmelden

De startbijeenkomst is op 18 september van 20.00 uur tot 21.00 uur in De Graancirkel, Raadhuisplein 3 in Drachten. Vanaf 19.30 uur staat de koffie klaar, na afloop is er een drankje. Aanmelden kan via deze link.

Plaats zelf een reactie

Om een reactie te plaatsen dient u ingelogd te zijn.

Inloggen Registreren