Home / Actueel / Gezond en Wel (zijn) / Dagbesteding zonder drempels bij ZuidOostZorg

Dagbesteding zonder drempels bij ZuidOostZorg

Donderdag 13 februari ondertekenden Anke Huizenga (bestuurder ZuidOostZorg) en wethouder Piet de Ruiter van gemeente Smallingerland een bijzondere overeenkomst: vanaf nu hebben inwoners van Smallingerland geen WMO-indicatie meer nodig om gebruik te maken van de dagbesteding van ZuidOostZorg in Rispinge in Drachten.

ZuidOostZorg werkt continu aan het toegankelijk maken van haar dagbesteding voor een zo breed mogelijke doelgroep. Een indicatievrije dagbesteding is daarbij een belangrijk onderdeel. “Door zonder indicaties te werken maken we de dagbesteding voor iedereen toegankelijk”, zegt Inez Overwijk, beleidsadviseur WMO bij ZuidOostZorg. “Mensen ervaren al genoeg drempels wanneer ze zorg nodig hebben of daarom moeten vragen, wij vinden het belangrijk dat het ze zo gemakkelijk mogelijk wordt gemaakt”, aldus Overwijk. In de gemeente Smallingerland vond ZuidOostZorg een goede partner, nadat het experiment eerder in Opsterland al succesvol was. Overwijk: “De gemeente wil mensen graag in een zo vroeg mogelijk stadium ondersteunen, dus deze vorm van financiering paste goed bij hun visie”.

Samen leuke dingen doen
De dagbesteding in Rispinge is voor een brede doelgroep. Iedereen die behoefte heeft aan een goed gesprek of gewoon zin heeft om gezellig samen leuke dingen te doen is welkom. “Elkaar ontmoeten is echt de basis”, zegt Overwijk, “Dagen worden voor veel mensen immers pas zinvol die met anderen kunnen worden doorgebracht. Deze nieuwe manier van financieren maakt het mogelijk dat we dit aan veel meer mensen kunnen aanbieden.”

Een plek voor iedereen
Bij de dagbesteding in Rispinge worden dagelijks wisselende activiteiten georganiseerd, die worden afgestemd op wat de deelnemers graag willen. In de overeenkomst tussen ZuidOostZorg en de gemeente Smallingerland is geregeld dat er geen bijdrage wordt betaald voor de dagbesteding en dat er géén toestemming van de gemeente nodig is om mee te doen. Wethouder Piet de Ruiter: “ Iedereen is welkom bij deze dagbesteding. Het is een plek om elkaar te ontmoeten. Wij zijn erg trots dat we dit met ZuidOostZorg hebben mogen realiseren.”

Benieuwd naar wat de dagbesteding in Rispinge voor u kan betekenen? Neem dan contact op met het Informatie- en Adviescentrum van ZuidOostZorg via 0800-5717171 of kijk op www.zuidoostzorg.nl.

Plaats zelf een reactie

Om een reactie te plaatsen dient u ingelogd te zijn.

Inloggen Registreren