Home / Actueel / Ondernemen / 11 vrijwilligers ontvangen Home-Start certificaat

11 vrijwilligers ontvangen Home-Start certificaat

In het gemeentehuis van Joure ontvingen afgelopen donderdag elf vrijwilligers van Home-Start van Humanitas hun certificaat. In vijf dagdelen deden deze vrijwilligers kennis op over welke manier ze gezinnen kunnen ondersteunen. Dankzij een unieke samenwerking werd dit keer naast vrijwilligers van Home-Start Zuidoost Friesland, ook vrijwilligers van Home-Start Leeuwarden en Zuidwest Friesland getraind. Vijf vrijwilligers zullen gezinnen in de gemeentes de West- en Ooststellingwerf, Opsterland en Smallingerland gaan ondersteunen.

Bij Home-Start bieden vrijwilligers gezinnen tijdelijk een steuntje in de rug in een periode waarin het even niet zo lekker loopt. Ze doen dit wekelijks een dagdeel gedurende maximaal 1,5 jaar. Dit kunnen gezinnen zijn vanaf 28 weken zwangerschap tot het jongste kind 14 jaar is. Door een luisterend oor, praktische steun en vriendschappelijk contact komen ouders weer in hun kracht en kunnen meer genieten van hun gezin. Home-Start wil daarmee voorkomen dat alledaagse problemen uitgroeien tot grotere problemen.

Gezinnen zoeken vrijwilligers

Op dit moment zijn er meerdere gezinnen Oost- en Weststellingwerf en Smallingerland die de waardevolle ondersteuning van een vrijwilliger van Home-Start kunnen gebruiken. Home-Start Zuidoost Friesland zoekt dus nieuwe vrijwilligers die in het nieuwe jaar kunnen starten met de basistraining. Heb jij opvoedervaring en ben jij een dagdeel per week beschikbaar om een gezin te ondersteunen? Neem dan contact op met coördinator Margriet Verloop via 06-51386583 of m.verloop@humanitas.nl of kijk voor meer informatie op www.home-start.nl/

Plaats zelf een reactie

Om een reactie te plaatsen dient u ingelogd te zijn.

Inloggen Registreren