Home / Actueel / Recreatie & Toerisme / Aangepaste maatregelen bij recreatie Smallingerland

Aangepaste maatregelen bij recreatie Smallingerland

Campings, recreatieparken en jachthavens in Fryslân sluiten hun toilet-, was- en douchevoorzieningen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Ook gemeente Smallingerland neemt maatregelen voor de eigen recreatieve voorzieningen.

Bruggen en sluizen
De opening van het watersportseizoen is door de provincie Fryslân en de Friese gemeenten uitgesteld tot en met 28 april 2020. Dit heeft gevolgen voor de openingstijden van de bruggen en sluizen in onze gemeente.

Dat betekent dat de bediening van de Hooidamsbrug nu van 7.00 uur tot 19.00 uur is (en zaterdag tot 18.00 uur). De Philipsbrug in het centrum van Drachten wordt op afroep geopend. Op zondag is de brug gesloten. De openingstijden van de bruggen en sluizen in het Polderhoofdkanaal bij de Veenhoop zijn niet veranderd. De opening staat vooralsnog gepland op 15 mei.

Sanitaire voorzieningen
Voor de openbare toiletten in de parkeergarage Raadhuisplein, bij de transferia voor het openbaar vervoer aan de Berglaan en aan de Zonnedauw geldt: gesloten. Dit geldt ook voor de sanitaire voorzieningen bij het dagrecreatieterrein Smalle Ee en Passantenhaven Moleneind. Deze maatregelen gelden in ieder geval tot en met 28 april.

Fietspont De Grietman
De fietspont is in ieder geval gesloten tot 1 juni. Ook andere fiets- en wandelponten in de regio (fietsroute 8 van Grou) zijn tot deze datum gesloten.

Aangepaste openingstijden parkeergarage Raadhuisplein
De parkeergarage Raadhuisplein heeft in ieder geval tot en met 28 april aangepaste openingstijden: van 6.30 uur tot 19.00 uur.

Plaats zelf een reactie

Om een reactie te plaatsen dient u ingelogd te zijn.

Inloggen Registreren