Home / Actueel / Recreatie & Toerisme / Koningsdag in Drachten

Koningsdag in Drachten

Ook deze Koningsdag is er vanaf 7.00 uur ’s morgens vrijmarkt. De verkoopplekken zijn vanaf de rotonde bij De Lawei tot en met de Noorderbuurt, op het Raadshuisplein en langs een groot deel van de Noordkade.

Om 12.00 uur opent burgemeester Jan Rijpstra samen met de voorzitter van het Oranje Comité, Jan van der Wouden, het feestelijke Koningsdag programma onder het Carillon. De festiviteiten in het centrum duren tot ongeveer 16.30 uur.

Op diverse plaatsen zijn optredens van Soultrain, Blowing away, Challenger, DJ Ronald, Nocht en Wille en Two Faces. Ook is er op het Museumplein een Foodplaza. Voor de kinderen zijn er diverse activiteiten. Aan de bewoners van zorgcentra is ook gedacht. Lokale muziekverenigingen treden daar in de ochtend rond koffietijd op om de ouderen een vrolijke start van deze feestelijk dag te geven.

Oranjekrant
Wilt u meer weten over het programma op Koningsdag? Kijk dan op de website van het Oranje Comité of in de Oranjekrant. Heeft u de krant niet ontvangen? Dan is deze op diverse locaties af te halen, zoals bij het TIP (Museumplein) en veel supermarkten.

 

Plaats zelf een reactie

Om een reactie te plaatsen dient u ingelogd te zijn.

Inloggen Registreren