Home / Actueel / Sport / Lokaal sportakkoord Smallingerland uit de startblokken

Lokaal sportakkoord Smallingerland uit de startblokken

Sportverenigingen, scholen en maatschappelijke organisaties waren woensdagavond 29 januari in het gemeentehuis bij de startbijeenkomst van het lokaal sportakkoord. Ambitie: gezamenlijk inspannen voor een leven lang sport en bewegen voor alle inwoners. Deze ambitie sluit aan bij de titel die Smallingerland dit jaar draagt: European City of Sport 2020.

Smallingerland wil graag de lokale sport versterken. Ook wil zij sterkere verbindingen tussen sport en andere maatschappelijke domeinen. Denk aan het onderwijs en het sociaal domein. Het uiteindelijk doel is om tot een gezamenlijk actieplan te komen.

Het lokale sport- en beweegakkoord is de uitwerking van het Nationale Sportakkoord, ondertekend door minister Bruins in 2018. Iedereen mag plezier in sport hebben ongeacht leeftijd, sociale positie en lichamelijke gesteldheid

Met een lokaal akkoord komt Smallingerland in aanmerking voor een budget voor de uitvoering. Dit kan Smallingerland besteden aan een of meer thema’s: inclusief sport en bewegen, duurzame sportinfrastructuur en vitale sport en beweegaanbieders.

Nu de basis is gelegd, werken de deelnemers van de startbijeenkomst de plannen verder uit in 2 vervolgbijeenkomsten. Begin april kan het akkoord dan getekend worden. Belangstelling? Deelnemen kan via sport@smallingerland.nl

Plaats zelf een reactie

Om een reactie te plaatsen dient u ingelogd te zijn.

Inloggen Registreren