Home / Actueel / Wonen & verkeer / Inwoners denken mee over perceel achter Winterlandbouwschool

Inwoners denken mee over perceel achter Winterlandbouwschool

Tijdens de bijeenkomsten over de herinrichting van de Torenstraat kwam ook het perceel achter de Winterlandbouwschool aan de orde. Afgelopen maandagavond konden direct aanwonenden meedenken over een mogelijke inrichting. 18 aanwonenden maakten hiervan gebruik.

Parkeerdruk in centrum
Tijdens de bijeenkomsten over de Torenstraat kwam ook de parkeerdruk in het centrum ter sprake. Het terrein achter de Winterlandbouwschool zou mogelijk extra parkeerruimte kunnen bieden. Het perceel achter de Winterlandbouwschool aan de Torenstraat bestaat namelijk uit een particulier deel en een gemeentelijk deel. Het perceel is omsloten door huizen aan de Torenstraat, de Houtlaan en Beter Wonen. Het college wil graag met aanwonenden van gedachten wisselen over een mogelijke inrichting.

Wat bracht de avond op?
De aanwonenden gaven aan dat het te vroeg was om met een mogelijke inrichting te komen omdat zij eerst de evaluatie van het parkeerbeleid willen afwachten. De reden hiervoor is dat zij vinden dat de parkeerdruk in de straten hoog is. Dat zou opgelost kunnen worden door meer gebruik te maken van omliggende bestaande parkeerterreinen. Ook gaven zij een aantal suggesties voor de inrichting zoals een parkeerterrein voor alleen de aanwonenden of het in te richten als een moestuin. Daarnaast gaf een inwoner aan dat het terrein moet blijven zoals het nu is. Nadrukkelijk werd door de aanwonenden aangegeven dat het niet de voorkeur heeft om het in te richten als algemeen parkeerterrein. Verder werd aandacht gevraagd voor het oplossen van het waterprobleem bij hoosbuien.

Vervolg
Een vervolgbijeenkomst over een mogelijk inrichting van het perceel achter de Winterlandbouwschool vindt in september plaats. In juni wordt de omgevingssessie over het parkeerbeleid georganiseerd. De raad zal dan direct na de zomer een besluit nemen over de hoofdlijnen van het parkeerbeleid.

 

Plaats zelf een reactie

Om een reactie te plaatsen dient u ingelogd te zijn.

Inloggen Registreren