Home / Buurkracht

Buurkracht

Iedereen kan energie besparen. Maar het komt er vaak niet van. Te druk. Te veel gedoe. Geen idee wat je investering oplevert. Buurkracht helpt jou en je buren grip te krijgen op je energieverbruik en ondersteunt buurten bij besparingsmaatregelen.

Wat doet Buurkracht?
Buurkracht brengt inwoners van buurten bij elkaar om samen aan de slag te gaan met energiebesparing. Want samen is dat een stuk makkelijker. En leuker. Bovendien kun je samen vaak inkoopvoordeel krijgen, waardoor je goedkoper uit bent. Buurkracht helpt daarbij. De besparingen kunnen uiteindelijk behoorlijk oplopen. Daar word jij toch ook warm van?

Hoe werkt Buurkracht
– Buurtanalyse
Buurkracht komt langs om samen met jou en andere buren een plan van aanpak te maken. Jouw buurt krijgt een kosteloze analyse van een energieadviseur, zodat duidelijk wordt welke maatregelen in jouw buurt de grootste besparing opleveren.

– Buurtbijeenkomst
Het buurtteam organiseert een bijeenkomst om zo veel mogelijk buren enthousiast te maken voor besparingsacties. Want hoe meer buren meedoen, hoe voordeliger het wordt.

– Samen kiezen
De buurt gaat aan de slag met een of meer energiebesparende maatregelen. Buurkracht geeft ondersteuning bij het opvragen en beoordelen van offertes. En geeft jullie een eigen besloten buurtpagina op buurkracht.nl, waar jullie elkaar op de hoogte houden van acties en stappen.

– Besparen
Alle buurtbewoners krijgen een (gratis) slimme meter. Op je persoonlijke pagina krijg je dan inzicht in jouw energieverbruik en dat van de buurt. En zie je direct welk effect maatregelen op je energieverbruik hebben.

Boornbergum en Kortehemmen zijn samen gestart met de buurtkrachtwijk BK²
Op een informatiebijeenkomst voor inwoners liet de adviseur van Buurkracht zien hoe er energie (en geld) bespaart kan worden door bijvoorbeeld isolatie en ledverlichting. Ook konden inwoners zich aanmelden om een gratis warmtebeeld van zijn huis te laten maken. Voor iedereen uit Boornbergum Kortehemmen die meer wil weten is er een buurtpagina op www.buurkracht.nl.

Kansen voor energiebesparing
Dat is een mooi begin van samen energie besparen in dorp/wijk maar er zijn natuurlijk nog veel meer kansen voor buurten in de gemeente Smallingerland die met het thema “Energie” aan de slag willen. Dit sluit goed aan bij het duurzaamheidsbeleid van de gemeente waarin energiezuinig wonen en zonne-energie belangrijke speerpunten zijn.

Wilt u meer weten? Meld u dan aan via www.buurkracht.nl of stuur een e-mail naar:
duurzaamheid@smallingerland.nl