Home / Centrum

Centrum

Drachten biedt alles wat u nodig heeft voor een gezellige dag uit. In en rond het centrum is een gevarieerd winkelaanbod, vindt u de leukste terrassen en mooie routes langs historische panden. Ook voor ontspanning zoals theater, films en evenementen, bent u in Drachten op de juiste plek. Drachten… wil je meemaken!

Het centrum van Drachten heeft een ruim winkelaanbod en er zijn veel horecavoorzieningen. Terrassen vindt u vooral langs de Drachtstervaart, op de Kaden en het Raadhuisplein. In het centrum is gratis WiFi beschikbaar.

Markt
Iedere donder- en zaterdag is er op het Raadhuisplein markt. Beide dagen kunt vanaf 09.00 uur tot 17.00 uur terecht voor al uw dagelijkse boodschappen, maar ook voor een cadeau of een bloemetje.

Uitgaansgebied op Noordkade en Zuidkade
Het gebied rond de Kaden is het uitgaansgebied van Drachten. Hier vindt u een keur aan eet- en drinkgelegenheden in diverse prijsklassen.

De Stijl
Friesland heeft sterke banden met de abstracte, kleurrijke en optimistische stijlen van deze moderne kunst- en architectuurbeweging uit de 20ste eeuw. In 2017 vierde De Stijl zijn 100ste verjaardag. In Drachten kunnen bezoekers De Stijl van dichtbij meemaken in een unieke museumwoning gelegen in de bijzondere Papegaaienbuurt of zich verdiepen in de uitgebreide collectie met avant-garde in MuseumDr8888. Ook vele etalages van de winkeliers in het centrum dragen de Stijl een warm hart toe.

Historische wandelroute centrum 
Deze wandeling biedt in korte tijd een impressie van het Drachtster centrum. De route voert u langs een flink aantal bezienswaardige gebouwen. Op de website van Smelne’s erfskip kunt u deze route downloaden. Ook vindt u hier verschillende fiets- en wandelroutes door de omgeving.

Leeuwarden – Fryslân 2018
In 2018 is Leeuwarden, maar daarmee ook heel Fryslân, culturelehoofdstad van 2018. In Museum Dr8888 kunt u in dit kader verschillende tentoonstellingen bezoeken. Een ander groot evenement dat in onze gemeente plaatsvindt, is Finestra Aperta. Leest u hier meer over wat er te doen is in Smallingerland in het kader van LF2018.

Breeduit
Wekelijks gemeente nieuws: BREEDUIT WEB WEEK 39