Home / Evenementen / Cultuur / In De Tuin festival

In De Tuin festival

Van vrijdag 7 juni tot en met zondag 9 juni pakt Poppodium Iduna weer uit met een drie dagen durend gratis toegankelijk festival in haar achtertuin, het Thalenpark te Drachten. Daarom dit jaar onder een nieuwe festivalnaam: In de Tuin! En niet zomaar een tuin, maar eentje met alle aspecten voor een geslaagd tuinfeest. En zo’n feest kan niet zonder goede muziek en lekker eten en drinken.

Vrijdag 7 juni
Op vrijdag 7 juni  een avond vol rock, blues en verwante stijlen. Heette het eerst Jûn fan Peije, nu pakken we uit met  ‘Rock in de Tuin’. Van 18.00 tot 23.30 kan er worden genoten van blues- rocksensatie DeWolff, bluesveteraan Erwin Java met band featuring Phil Bee, de  Britse Bluesgitarist Matt Schofield, rock’n roll formatie Raw Medicine, rockzangeres Dilana en rockabillygezelschap Dolltones.

Zaterdag 8 juni
Zaterdag 8 juni transformeert het terrein  in een dance-walhalla van 16.00 tot 23.00 uur! De Tuin staat volledig in het teken van dance en urbanmuziek, net zoals voorgaande jaren tijdens Dencity. Rapper Donnie, DJ’s The Partysquad, Outsiders, Phalerieau feat. Alaine Lon, Deepend, Girls Love DJ’s en Dirrty Berry maken er gegarandeerd een mooi feest van!

Zondag 9 juni
En op zondag 9 juni wordt het festival afgesloten met Pop in de Tuin waar gevestigde popnamen én talentvolle acts spelen op van 16.00 tot 23.00 uur in Drachten.  Indiepopband Rondé, soulzangeres Sabrina Starke met band, de ultieme Bob Marley tribute Rootsriders (met extra aandacht voor het 35-jarig jubileum van het legendarische album Legend) en bubblegrunge kwartet Tape Toy spelen op het hoofdpodium, wat door 3voor12Frieslandtalent Sweetgodanimals s’middags wordt geopend. Op het 3voor12Frieslandstage spelen electro/ hiphoptrio Het Gezelschap met frontman Jordy van De Likt, hiphoptrio Fata Boom en regionale talenten JSSY en The Crooked.

Uiteraard wordt dit festivalweekend ook aan de innerlijke mens gedacht. Diverse lokale foodtrucks staan het hele weekend In De ProefTuin met een gevarieerd aanbod aan lekker eten!

Meer informatie
Kijk op iduna.nl