Home / Projecten / Cultuur / De rondreizende podiumtent van Smallingerland

De rondreizende podiumtent van Smallingerland

De onlangs opgerichte Vereniging Podiumtent Smallingerland (VPS) heeft met steun van de gemeente een mobiele podiumtent overgenomen van het museum Admiraliteitshuis te Dokkum. De tent is inmiddels helemaal opgeknapt en klaar voor gebruik. Op zondag 26 mei zal de podiumtent dan ook feestelijk gepresenteerd worden in het centrum van Drachten.

Vereniging Podiumtent Smallingerland
VPS ziet de tent als een podium en aanjager voor eigen initiatieven vanuit de dorpen en wijken binnen de gemeente. Het mooie is dat er niet een vaste plek is waar iedereen naar toe moet, maar dat er een gevoel ontstaat dat hij van en voor de mienskip is. De vereniging wil de podiumtent voor allerlei culturele activiteiten gaan aanbieden binnen Smallingerland.

De gemeente deelt de doelstelling van de VPS. Dit initiatief versterkt het culturele klimaat, zowel in de wijken in Drachten als in dorpen, en bevordert de culturele samenwerking van de culturele verenigingen.

Presentatie
Op zondag 26 mei luiden verschillende podiumkunsten de start van de podiumtent feestelijk in van 14.00 tot 16.00 uur. Wethouder van cultuur, Marjan Sijperda, zorgt voor een officieel tintje bij de ingebruikname van de tent. U bent van harte welkom! De locatie van de presentatie is Hoek Oude Nering – Moleneind (parkeerplaats Markt, naast de Aldi).

Jouw evenement in de tent?
Organiseert je binnenkort een muziek- , theater -, buurt – evenement? Word dan met je vereniging of culturele instelling lid van de VPS. Je kunt dan als mede-eigenaar van de podiumtent beslissen over de toekomst van de tent. Stuur voor meer informatie een mail naar vpsmallingerland@gmail.com.