Home / Projecten / Duurzaamheid / Succesvolle afronding Elfwegentocht

Succesvolle afronding Elfwegentocht

Van 1 t/m 14 juli 2018 reden alle mensen in Fryslân met duurzame vervoermiddelen vanwege de Elfwegentocht. De roep van de Friese jeugd om twee fossielvrije mobiliteitsweken te organiseren werd gehoord! Vanaf de provinciegrenzen bepaalden elektrische auto’s, taxi’s, deelauto’s, groengasbussen, Segways, ligfietsen, elektrische boten en andere bijzondere voertuigen het verkeersbeeld. Het werden twee weken feest zonder een druppel benzine! Op 14 juli sloot Andre Kuipers de Elfwegentocht af.

Parade van futuristische voertuigen
Fryslân kreeg in juli 2018 een grootste parade van futuristische voertuigen. Alle innovatieve duurzame voertuigen kwamen richting Fryslân. Natuurlijk werden ook alle Friezen zelf uitgedaagd om een duurzaam voertuig te bedenken en mee te doen. Van jong tot oud, van basis- tot hogeschool en van straat en dorp tot energiecoöperatie: de hele mienskip kon meedoen!

Studenten
Het idee voor de Elfwegentocht komt van Friese studenten. In Fryslân werden 50.000 studenten uitgedaagd een concrete bijdrage te leveren en denken mee over het evenement in juli 2018.

Fossielvrije Friese pilots
De Friese mienskip was enthousiast over de Elfwegentocht en wilde graag meedenken over het evenement. Friese studenten en andere ambassadeurs van de Elfwegentocht gingen langs de deuren om mensen te informeren over deze tocht. De bedenkers van de Elfwegentocht praatten onder meer met energiecoöperaties, voetbalclubs, grootouders en kerken.

Bekijk reportage van de slotparade met Andre Kuipers