Home / Projecten / Duurzaamheid / Extra afval door barbecueën? Waar laat je dit afval?

Extra afval door barbecueën? Waar laat je dit afval?

Vega of met vlees, stokbrood erbij of een knapperige salade? Barbecueën is voor veel mensen een feestje. Alleen de rommel die erna overblijft. Wat kun je daar het beste mee doen? In de zomer leegt de gemeente iedere week de groene rolemmer. Daar kun je dus je gft-afval in kwijt. Hieronder nog een aantal tips over hoe je op een duurzame manier van je afval afkomt.

  • In de groene rolemmer kun je de etensresten, inclusief vlees- en visresten, kwijt. Spoel ook even de vlees- en of visresten van verpakkingen af. Tip: krijg je snel maden in de rolemmer? Stop een takje klimop in de groene rolemmer. Een stukje van 50 cm is al voldoende. Of gebruik biologisch afbreekbare zakjes voor de etensresten.
  • En het plastic? De verpakkingen van vlees of vis en drankenkartons worden iedere twee weken ingezameld via de huis-aan-huis plastic inzameling. Dat geldt ook voor lege plastic flessen van de sauzen. Of lever de PMD-zak in bij een ecoparkje bij je in de buurt.
  • Glaswerk kan naar de glasbak en lever flessen waar statiegeld op zit in bij de supermarkt.
  • Papier wordt om de vier weken ingezameld.
  • Laat kolen goed uitbranden en afkoelen. Dan blijft er een klein beetje as over. As kan wel in de grijze rolemmer.