Home / Projecten / Duurzaamheid / Op vakantie met een elektrische auto?

Op vakantie met een elektrische auto?

Tegenwoordig is op vakantie gaan met een elektrische auto geen punt meer, de batterijen van elektrische auto’s worden steeds beter en een elektrische rit naar bijvoorbeeld Zuid-Frankrijk ligt binnen handbereik. Is een elektrische auto ook iets voor jou? Maak een proefrit op 29 juni.

De Route du Soleil is geen brug te ver meer, een karavaan van tien elektrische auto’s ging onlangs vanuit Amsterdam naar een toonaangevende beurs over elektrisch rijden in Lyon. De Amsterdamse delegatie greep de gelegenheid aan om te laten zien dat het wel degelijk mogelijk is om per elektrische auto de vakantiebestemming te halen. Na vier keer opladen kwam de karavaan van tien elektrische auto’s aan in Lyon.

Ontwikkeling batterijen en laden
Batterijen van auto’s worden steeds beter en ook de laadinfrastructuur wordt steeds beter. Opladen is in de landen om Nederland heen geen probleem meer, met uitzondering van afgelegen streken. Maar wie met de caravan op pad wil met de elektrische auto moet nog even wachten. De meeste elektrische auto’s kunnen op dit moment nog geen caravan trekken.

Zelf in een elektrische auto rijden?
Wil je zelf eens ervaren hoe het is om in een elektrische auto te rijden. Kom dan zaterdag 29 juni naar het proefritevenement van de ANWB op het gemeentehuis. Kijk voor meer informatie op anwb.nl/proefrijden.