Home / Projecten / Duurzaamheid / Salderingsregeling op zonnepanelen verlengd

Salderingsregeling op zonnepanelen verlengd

Voor woningeigenaren met zonnepanelen en voor mensen die zonnepanelen willen aanschaffen is er goed nieuws. De landelijke salderingsregeling is verlengd tot en met 1 januari 2023. Dit is besloten door de ministers Wiebes van Economische Zaken en Klimaat en Snel van Financiƫn. Hierdoor blijft het investeren in zonnepanelen aantrekkelijk voor woningeigenaren en het mkb.

Wat is de salderingsregeling?
Bij de salderingsregeling wordt de met zonnepanelen opgewekte stroom, na teruglevering aan het net, afgetrokken van het eigen energieverbruik. Hierdoor krijgt u wanneer u de opgewekte stroom niet direct gebruikt, de volledige elektriciteitsprijs terug voor deze stroom. De aanschafkosten van de zonnepanelen zijn hierdoor in ongeveer 7 jaar terugverdienbaar.

Wat gebeurt er na 2023?
Na 2023 zal de salderingsregeling worden afgebouwd. Het voordeel op de energiebelasting wordt afgebouwd waardoor u uiteindelijk enkel nog een vergoeding voor de geleverde energie van de energieleverancier ontvangt. Deze afbouw zal plaatsvinden tussen 2023 en 2031.

Btw terug en de Energiebespaarlening
Naast de salderingsregeling zijn er nog een aantal regelingen die zonnepanelen voordelig maken:

  • U kunt de btw op zonnepanelen terugkrijgen van de Belastingdienst. De btw vraagt u terug na de betaling van de zonnepanelen aan de leverancier.
  • Heeft u geen eigen middelen om zonnepanelen te kopen? U kunt van de landelijke Energiebespaarlening gebruikmaken. Tegen een verlaagde rente kunt u geld lenen voor duurzame maatregelen, waaronder zonnepanelen. Kijk voor meer informatie op energiebespaarlening.nl.

Duurzaam Bouwloket
Heeft u vragen over zonnepanelen of andere duurzame investeringen in uw woning? Neem dan contact op met het Duurzaam Bouwloket via 072-743 39 56 of duurzaambouwloket.nl.