Home / Projecten / Duurzaamheid / Schoonmonitor Smallingerland

Schoonmonitor Smallingerland

Gemeente Smallingerland zet actief in op een schonere leefomgeving in samenwerking met haar inwoners. Smallingerland doet dit als eerste gemeente in Friesland door gebruik te maken van een nieuwe app: de Schoonmonitor.

Hoe werkt het?
Via deze app kunnen alle inwoners van Smallingerland hun mening geven over de schoonheidsgraad van de openbare ruimte in de gemeente. Deelnemers van de app kunnen maandelijks aan de hand van een aantal vragen hun mening geven over het schoonniveau van het door hen gekozen gebied. Ter plekke kunnen zij een foto uploaden in de app. Het geven van hun mening in de Schoonmonitor app is al gedaan binnen 2 minuten per maand.

Wat wordt met de resultaten gedaan?
De gemeente kan dankzij alle deelnemende inwoners zien hoe er door hen gekeken wordt naar de openbare ruimte en waar ruimte is voor verbetering. Dit gaat resulteren in een betere afstemming van het beheer, onderhoud en reiniging van de openbare ruimte met de beleving van de inwoners van Smallingerland.

Reacties leveren nog meer op
De deelnemers dragen door hun deelname gezamenlijk bij aan het planten van bomen. Daarnaast sparen zij met een eigen digitale stempelkaart voor aantrekkelijke kortingen voor leuke (duurzame) producten. Na het sparen van vier stempels, kan de deelnemer een keuze maken uit die producten met korting.

Deelname kan al vanaf nu
De Schoonmonitor is geheel gratis te downloaden in de Google Play Store voor Android en App store voor IOS.