Home / Projecten / Duurzaamheid / Solar challenge

Solar challenge

De Dutch Solar Challenge kwam in juli 2016 naar Smallingerland en was onderdeel van de Solarweek Drachten. De Solar week was een groot meerdaags evenement, waarbij niet alleen innovatie en duurzaamheid, maar ook de verbinding tussen bedrijfsleven, inwoners, onderwijs, muziek en fun een belangrijke plaats kregen.

Dit paste binnen de doelstelling van de gemeente om samen te werken aan een duurzame samenleving in 2040.
De Drachtstervaart stond centraal bij de wedstrijden en de activiteiten met o.a. de finish van de zonneboten in het centrum, diverse wedstrijden en een duurzaamheidsmarkt in het centrum. Scholen en bedrijven waren nadrukkelijk betrokken bij de Solar Challenge met o.a. een mini solar wedstrijd.

De Dutch Solar Challenge is begonnen als een race langs de elfstedenroute met boten aangedreven door zonne-energie. De Dutch Solar Challenge wil vooral jongeren laten kennismaken met alternatieve vormen van energie, én duurzame technologie onder de aandacht brengen.

De internationale race startte in juli 2016 voor het eerst in Amsterdam en eindigt in Leeuwarden. Er stonden zo’n 40 teams uit binnen- en buitenland aan de start, waaronder teams van Friese MBO- en HBO scholen.
Meer informatie over de Dutch Solar Challenge is te vinden op www.dutchsolarchallenge.nl