Home / Projecten / Duurzaamheid / Vervang energieslurpers en bespaar!

Vervang energieslurpers en bespaar!

Onzuinige elektrische apparaten zoals onder andere: koelkasten, vriezers, vaatwassers, wasmachines- en drogers en halogeen- of gloeilampen kunnen ervoor zorgen dat de energierekening onnodig hoog oploopt. Oude apparaten kunnen enorme energieverbruikers zijn. Soms kan het energieverbruik zelfs zo hoog zijn dat het interessant is om het apparaat direct te vervangen door een nieuw energiezuinig exemplaar.

Twijfelt je over het energieverbruik van je elektrische apparaten en wil je onderzoeken of het energieslurpers zijn? Door middel van elektriciteitsmeters kun je meten hoeveel elektriciteit je apparaat verbruikt. Vergelijk dat met het verbruik van een nieuw energiezuinig apparaat en bereken of het interessant is om de oude apparaten te vervangen door een nieuw exemplaar.

Waar moet je bij je aankoop op letten?
Let bij aankoop van elektrische apparaten op het energielabel en op het vermogen. Kies voor apparaten met het energielabel A+++, die zijn het meest zuinig met stroom en maar liefst twee keer zo zuinig als het energielabel A+. Het vermogen van een apparaat wordt aangegeven in W of Watt. Houd er rekening mee dat een hoog vermogen zorgt voor een hoog elektrisch verbruik. Laat je daarom goed informeren hoeveel vermogen voor uw situatie en gezinssamenstelling het beste is.

Gratis advies bij het Duurzaam Bouwloket
Heb je vragen over het energiezuinig, comfortabel en aardgasvrij maken van je woning? Of wil je meer energiebesparende tips? Duurzaam Bouwloket helpt je van A tot Z verder met gratis en onafhankelijk advies. Neem contact op met een adviseur door te bellen (072 – 743 39 56) of te mailen (info@duurzaambouwloket.nl) of kijk op duurzaambouwloket.nl.